Björklövens nya mardröm efter misstankarna om matchfixning


I måndagens match mot Mora tappade Björklöven en 3-0-ledning mot Mora och förlorade till sist med 8-4.

Björklövens ras ledde direkt till misstankar om matchfixning eftersom en anmärkningsvärd oddsutveckling och flera spelbolag valde att stoppa möjligheten att spela på mötet.

Senare under veckan la dock både polisen och svenska ishockeyförbundet ner sina utredningar eftersom de märkliga oddsrörelserna berodde på ett fel hos Bet365 och Björklöven tar emot AIK på hemmaplan under fredagskvällen.

Man gör det efter en turbulent vecka.

Underläge för Björklöven mot AIK

– Man skulle kunna skriva en bok om känslorna och bergochdalbanan den här veckan, säger sportchefen Per Kenttä till C More inför matchen.

Han fortsätter:

– Men vi måste fokusera på hockeyn nu. Det är primärt både för mig och för spelarna. Vi har varit väldigt öppna med hur spelarna mår under den här perioden. Vi har haft samtal och pratat med de som har tagit illa vid sig. Jag hoppas vi kan lägga detta bakom oss.  

Kenttä berättar att flera spelare drabbats hårt av misstankarna mot laget.

– Vi har spelare som har mått väldigt dåligt. Det är inget att sticka under stol med. Det är normalt när man blir anklagad för sådana här allvarliga brott när man är oskyldig.

Björklöven inledde matchen mot AIK på ett strålande sätt och tryckte på för ett ledningsmål. Men trots dominansen var det i stället bortalaget som tog ledningen.  Filip Windlert satte AIK:s ledningsmål i den 13:e minuten och bara elva sekunder senare ledde laget med 2-0 – en ledning som man hade med sig in i den första periodpausen.

Matchen pågår.

LÄS MER: Tog upp misstankarna med spelarna direkt
LÄS MER: ”Han kommer att få den upprättelse han förtjänar”
LÄS MER: Polisens besked: ”Har ingen brottsmisstanke”expressen

Related posts

lämna en kommentar