Astrit Selmani klar för Hammarby


Efter 15 mål och sex assist på 24 matcher i Varberg har Astrit Selmani, 23, varit ett hett byte för flera allsvenska storklubbar. Sportexpressen avslöjade tidigare under under fredagen att anfallaren bestämt sig för Hammarby. Nu är han presenterad. Stockholmsklubben vann dragkampen om Selmani som skrivit på för fyra år i klubben.

– Det känns otroligt skönt att ha det klart. Jag bestämde mig tidigt, har hela tiden vetat vart jag skulle hamna och det är hit jag velat gå sedan länge. Jag har vetat om det medan andra har skrivit allt möjligt, säger Selmani.

Selmani lämnar Varberg efter två år i klubben där anfallaren var med och tog upp laget till allsvenskan där han förra året imponerade stort med att vinna den totala poängligan.

Enligt Hammarbys sportchef Jesper Jansson har klubben följt anfallaren under en lång tid.

– Det är inte vanligt med så unga spelare som vinner poängligan i allsvenskan, efter bara två år i elitfotbollen och bara en säsong i allsvenskan. Vi ser stor utvecklingspotential i Astrit, säger sportchef Jesper Jansson.

Dyraste värvningen

Enligt uppgifter till SportExpressen betalar Hammarby omkring 7-8 miljoner kronor för Selmani. Under fredagens digitala presentation bekräftade Hammarbys sportchef Jesper Jansson att värvningen av Selmani är klubbens dyraste genom tiderna sett till transfersumma, utan att gå in på det exakta beloppet.

– Om det är den totalt sett dyraste värvningen vet jag inte, men transfersumma ja. Men det är genomtänkt och fullt genomförbart, säger Jesper Jansson.

Nyförvärvet själv tar prislappen med ro.

– Den största pressen sätter jag på mig själv, nästan lika stor som summan själv. Men jag gillar press och njuter av det, säger Selmani, som vet vad hans nya lag kommer få för spelartyp.

– Jag kommer med fart, mål, assist, aggressivt, det får ni se, det är bara att vänta, säger han.

På Hammarbys hemsida förklarar vd:n Henrik Kindlund att Selmani blir en rak ersättare till Aron Jóhannsson som nyligen lämnade klubben.

– Ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv för 2021 är kostnaden för Astrit i princip densamma som vi hade haft för Aron om han hade varit kvar, så vi känner oss helt trygga med att vi inte tar för stora ekonomiska risker i den här affären, säger Kindlund.expressen

Related posts

lämna en kommentar