Alphonso Davies och Jordyn Huitema utsätts för rasism


Bayern Münchens Alphonso Davies och PSG-spelaren Jordyn Huitema bildar tillsammans ett av fotbollens just nu mest framgångsrika par. 20-årige Davies tog hem Champions League tidigare i år med Bayern, även Jordyn Huitema tog sig långt i turneringen. PSG föll med uddamålet i semin mot regerande mästarna Lyon. I landslagssammanhang representerar både Huitema och Davies Kanada.

På sidan om planen delar stjärnparet ofta med sig av sitt liv tillsammans. De har bland annat en Youtube-kanal med över 600 000 följare och stor följarskara på sociala medier.

Grova rasistiska påhopp

Men i kommentarsfältet har de utsatts för flera rasistiska påhopp. En semesterbild på det unga paret som Jordyn Huitema delat har 14 000 kommentarer, där många står upp för paret men där fler också går till attack. Förra veckan delade PSG-anfallaren med sig av några av de rasistiska påhopp de fått utstå.

Får stöd av lagkamraten

Kommentarerna fick fotbollsvärlden att engagera sig och uttrycka sitt stöd till stjärnorna.

”Jag är helt äcklad av att läsa kommentarerna på bilderna på Alphonso Davies och Jordyn Huitema. Det finns inga ord för det där förutom att du aldrig ska lyssna på människor som är fulla av hat, är fega och skriver på sociala medier. Vi ger dem ingen chans, kärlek är starkare än hat”, skriver Jerome Boateng, lagkamrat till Davies i Bayern.

Även Kanadas fotbollförbund har gått ut och markerat mot kommentarerna.

”Canada Soccer står upp mot rasism och diskriminering i alla slag, både inom fotbollen och ute i världen. Vi är förskräckta över de hatfulla kommentarerna som våra spelare har fått utstå på sociala medier”.

https://www.instagram.com/p/CEewaMslTqd/

expressen

Related posts

lämna en kommentar