Ockelbos kommunchef Lars Sjödin har avlidit


“Sorgebud, Jag har den smärtsamma plikten att meddela att på onsdag kväll den 16 december, avled vår Kommunchef, arbetskamrat och vän Lasse Sjödin efter en kortare tids sjukdom. Våra varmaste tankar går till familjen Sjödin”.

Det skriver kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo, Magnus Jonsson, på kommunens Facebooksida. Många har kommenterat inlägget och beklagat sorgen.

“Så oerhört tråkigt att höra. Mina varmaste tankar till hans familj och närmast sörjande”, skriver bland andra Åsa Wiklund Lång, ordförande för kommunstyrelsen i Gävle.

Lars Sjödin tillträdde som kommunchef i Ockelbo 2007 och har sedan dess jobbat sida vid sida med Magnus Jonsson, med undantag för ett uppehåll som hållbarhetsdirektör inom Region Gävleborg 2016-2018.

“Jag har märkt att jag har mina rötter i Ockelbo där jag både växt upp och också tidigare haft förmånen att arbeta som både musikledare och kommunchef”, sa Lars Sjödin i ett pressmeddelande när han återvände till tjänsten som kommunchef 2018.

Lars Sjödin har varit ett välkänt ansikte för många i Ockelbo, inte enbart i rollen som kommunchef. Musiken har genomsyrat hans liv.

Han bodde de första nio åren i Gävle innan hans pappa köpte släktgården i Ockelbo och flyttade dit med familjen. När Lars var 18 gav han sig ut i världen för att få utlopp för sin musikaliska ådra. Han bodde i Falun, Västerås och Piteå, studerade sex år på musikhögskolan och undervisade i klassisk gitarr.

Senare blev Lars Sjödin chef för kulturskolan och kultur- och föreningsstöd i Gävle kommun. Hela tiden fortsatte han att spela klassisk gitarr.

– Man måste öva ett par timmar om dagen för att hålla i gång, sa han när tidningen intervjuade honom i samband med hans 50-årsdag.

Ann-Katrin Sundelius har sedan i mars varit tillförordnad kommunchef i Ockelbo.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar