Malmö Redhawks Joakim Fagervall svarar på Fredrik Händemarks kritik


Det var i samband med segermatchen mot HV71 som Fredrik Händemark, tidigare lagkapten, fick en fråga varför laget plötsligt börjat vinna hockeymatcher, och att man spelat bättre, jämfört med i höstas, då laget var fast som seriens sämsta lag och jumbo.

– Vi har tränat sämst i ligan. Den dagliga verksamheten är bättre och börjar sätta sig mer. Hamnar man några veckor efter i träningen, och inte har något syfte när man tränar, så märks det när man kliver ut till match, sa Händemark.

Joakim Fagervall läste Kvällspostens text, och blev förvånad, trots att kritiken i grund och botten var riktad till sina lagkramter.

– Konstigt att han inte kommit och sagt det till mig face-to-face. Men jag misstänker att han menade att vi inte tränat tillräckligt mycket försvarsspel i början. Att det är en del av kritiken.

Har han rätt?

– Det är klart att det är lätt med facit i hand. Men klart vi borde ha tränat mer försvarsspel. 

Då lämnar Fredrik Händemark Malmö

Vad tänkte du när du såg kritiken?

– Mer konstigt att han inte kommit till mig. Det är ändå en väldigt vis man med bra åsikter och vi har en ganska ständig kontakt. Men folk måste få säga vad de tycker. Jag har verkligen inga problem med det, säger Fagervall, som inte har en tanke på att stoppa Händemark från spel som en markering för hans offentliga kritik.

– Nej, för helvete, ha ha. Så jävla snarstucken är jag inte. Jag kan ju inte ha en av mina bästa spelare sidan om för att han har en åsikt.

Händemark kommer efter matchen mot Rögle att lämna Malmölaget. Då väntar hans äventyr, äntligen, i San José Sharks.

Fagervall tappar därmed sin bästa center, som han kallar för en av ligans främsta.

– Det är tråkigt för mig och för vårt lag. Det är ett otroligt tufft tapp. Det är en jäkligt skicklig spelare och stark karaktär. Sedan hoppas jag att han lyckas för jag vet vilket hårt jobb han lagt ner och viljan att bli bättre finns där hela tiden.expressen

Related posts

lämna en kommentar