Kommer Malmö FF göra ”Närmare Svenska Mästarna” med Dplay?


Sedan Dplay tog över rättigheterna för allsvenskan 2020 har man sänt en serie inifrån de regerande mästarna Djurgårdens IF.

I serien ”Närmare Svenska Mästarna: Djurgården” har tittarna fått följa skeenden som sportchefen Bosse Andersson på läkaren under match, Jonathan Augustinssons pedantiska kosthållning och nu senast Elias Andersson bli klar för klubben.

Djurgårdens IF är dock inte regerande mästare längre.

När Kvällsposten frågar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson hur de nya mästarna ställer sig till att ta över tv-stafettpinnen från Djurgården svarar han.

– Det beror på vem du frågar ju.

Jag frågar dig som är sportchef och därmed chef över den sportsliga verksamheten i Malmö FF, som ett sådant program närgånget skildrar, och som måste okeja att det blir av.

– Det är klart att jag förstår att det finns ett intresse kring det. Sedan… Ska man göra något sådant ska det kännas rätt för allihopa, alla spelare och alla ledare, att bjuda på något sånt intimt och nära.

Kameror i omklädningsrummet infördes av den förra rättighetsinnehavaren, C More, och de flesta klubbar gick med på att ha dem.

Men inte Malmö FF.

– Jag är extremt stor motståndare till det här med kamera i omklädningsrummet. För mig är det riktigt idiotiskt att man tillåter något sånt. Men det är väl intressant att se killar sitta i ett omklädningsrum helt enkelt.

Spelare kan känna sig obekväma

Sedan Dplay tog över rättigheterna är dock kameran på plats även i Malmö FF:s omklädningsrum.

– Det gäller ju också att sälja en produkt och jag förstår det. Då är det intressant för den som tittar att komma närmre alla, säger Daniel Andersson.

Ser man på Malmö FF historiskt så är grejer som den här sådant ni valt att göra själva, producera och presentera. Ligger det närmre till hands?

– Ja, jag tror verkligen det är viktigt att om man ska göra någonting att man har kontroll över det som publiceras. Sedan, som sagt, alla måste känna sig bekväma med att ha kameror med sig hela tiden när man arbetar och känna sig naturliga i det. Det är inte alla som är det. Sedan finns det vissa som gillar det bättre än andra.

Vad ser du för risker med att göra en sådan här serie?

– Det händer så klart otroligt mycket intressant i en fotbollsklubb och man säger saker i stunden som man kanske inte vill att andra ska höra. Det är egentligen det som är det mest intressant och ”riktigt”. Men det är oftast ändå inte det man lägger ut, utan det är ändå en konstlad och regisserad bild. Och då är frågan, som tittare då… Det kan vara intressant men det är ändå tillrättalagt det som kommer ut.

Svårt att stå emot på sikt för MFF

Det har genom åren stormat i frågan om kameror i omklädningsrummet. Under sin tid som tränare i AIK fick Rikard Norling stor uppmärksamhet efter att han agerat upprört under en pausvila.

– Det händer och ska hända saker i omklädningsrummet, säger Daniel Andersson och fortsätter.

– Men tittar du in utifrån kan det läsas in saker i situationer som inte finns. Det bjuds på risker. ”Vad fan, sitter han och surar i omklädningsrummet?” ”Såg du att han såg sur ut?” Det blir spekulationer och intriger som inte finns där också.

Daniel Andersson har svårt att se att Malmö FF 2021 bevakas inifrån på samma sätt som Djurgården gjort 2020.

– Men jag är inte dummare än att jag förstår att det finns ett jätteintresse i detta och jag har själv tittat på sådana serier. Som om Liverpool och Manchester City, så det kommer att komma. Omklädningsrum i dag förväntas det att det ska vara kameror, säger Daniel Andersson och hintar att det för MFF kommer att vara svårt att på sikt stå emot formatet.

– Jag kämpade mot kameror i omklädningsrummet i fyra-fem år men nu har alla det. Nu är det i avtalet. Man vänjer sig vid sådana saker, säger Daniel Andersson.


Här är höjdpunkterna nästa år

Här är ljuspunkterna att se fram emotexpressen

Related posts

lämna en kommentar