Henrik Lundqvist stoppas från spel i NHL: ”Hjärttillstånd”


Efter 15 säsonger i New York Rangers skrev Henrik Lundqvist på för Washington Capitals. Tanken var att han skulle konkurrera om förstaplatsen tillsammans med  Ilia Samsonov.

Men så blir det inte. 

Den svenske stjärnmålvakten skriver på Twitter att han kommer att inte kunna spela med Capitals nästa säsong. Detta på grund av ett hjärtfel.   

”Var det enda alternativet”

”Det krossar mitt hjärta bokstavligen att meddela att jag inte kommer kunna spela med Capitals kommande säsong. Efter många veckors diskussion med läkare och specialister runtom i landet så sätter ett hjärttillstånd stopp. Riskerna om jag spelar är för höga. Jag kommer spendera kommande månaderna för att tänka ut det bästa av situationen”, skriver Lundqvist och fortsätter: 

”De senaste två månaderna har jag varit inspirerad för chansen att få spela i Washington och en del av laget. Jag har spenderat varje dag för att förbereda mig inför kommande säsong. Veckans besked är väldigt svårt att ta in, men efter att ha fått sista testresultatet så visste vi att det här var det enda alternativet”. 

”Jag vill tacka Washington Capitals organisation för att inte bara att de gav mig möjligheten, men också för att de har stöttat mig under den här svåra utmaningen. Jag kommer att spendera de kommande veckorna tillsammans med min familj och jag kommer återkomma om vad som kommer hända härnäst”, avslutar svenske NHL-stjärnan. 

Washington Capitals lade upp en video på sin stjärnmålvakt där han hälsar till alla Caps-supportrar. 

– I dag är det en tuff och känslosam dag för mig. Vi kom fram till att det här var det bästa alternativet. Jag vill tacka organisationen som har stått bakom mig hela tiden och jag vill önska mina lagkamrater lycka till inför säsongen. Tack.

Det var i oktober som det stod klart att New York Rangers köper ut 38-åringen från sitt kontrakt, som han hade i ett år till. ”The King” var redan då tydlig med att han fortfarande vill spela kvar i NHL. 

Texten uppdateras. 

https://twitter.com/hlundqvist35/status/1339631911627608064

expressen

Related posts

lämna en kommentar