Extrapengar till dem som jobbar med covidvård


Texten har uppdaterats

Ända sedan i våras har det förts diskussioner om att på något sätt kompensera den personal som tar hand om patienter med covid-19. De har en tuff arbetsuppgift och jobbar i en besvärlig arbetsmiljö.

Liberalerna gick tidigt ut med ett förslag som skulle innebära en bonus på 20 000 kronor till covidpersonalen.

Men majoritetspartierna (S-C-V-MP) har hittills inte nappat på den eller andra idéer till extraersättning till just den här personalgruppen.

Nu ger sig Moderaterna in i budgivningen och presenterar ett förslag som skulle ge covidpersonalen en extra slant.

Partiet vill att intensivvårdspersonalen ska få 500 kronor extra per arbetspass och övrig personal som jobbar med covidvård 300 kronor extra per arbetspass.

Detta ska omfatta all personal, fast anställda och timanställda, och gälla så länge Region Gävleborg befinner sig i förstärkningsläge, det vill säga nuvarande förhöjda beredskapsnivå.

– Vi lovar inte allt till alla utan presenterar ett rättvist och genomförbart förslag, samtidigt vet vi att det är svårt med gränsdragningarna. Vi har haft dialog med medarbetare och tror vi landat någorlunda rätt, säger Patrik Stenvard, regionråd i opposition, i ett pressmeddelande.

Även Liberalerna meddelar att man lägger fram ett eget nytt förslag till ersättning till covidpersonal. Partiets bud är 500 kronor extra per arbetspass och ska gälla personal som jobbar i “frontlinjen” på sjukhusens covidsalar och intensivvårdsavdelningar.

Frågan kommer att diskuteras i regionstyrelsens personalutskott under torsdagen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar