Edinson Cavani anmäls av engelska fotbollsförbundet – efter bild på Instagram


Det var efter 3-2-segern mot Southampton i november som Edinson Cavani firade med ett inlägg på Instagram. Anfallaren stod för två mål i mötet och passade efteråt på att tacka en vän som grattade honom. 33-åringen benämnde vännen som ”n-ordet” i ett inlägg som senare raderades.

Jämförelser gjordes med landsmannen Luis Suárez uttalande från 2011 då han sa ”n-ordet” till Patrice Evra. Suárez straffades hårt och försökte argumentera att ”n-ordet” inte var ett nedsättande ord i Latinamerika.

Edinson Cavani har bett om ursäkt för sitt ordval.

– Jag är helt emot rasism och raderade meddelandet direkt när jag fick förklarat för mig att det kunde tolkas annorlunda. Jag vill verkligen be om ursäkt för det här, sade Cavani till klubbens hemsida.

Har två veckor på sig att svara

Förbundet har nu utrett Cavani och valt att anmäla honom för att ha använt en ”rasrelaterad offensiv term”. Stjärnan riskerar minst tre matchers avstängning, skriver BBC.

”Kommentaren som publicerades på Manchester United FC-spelarens Instagram-sida påstås vara förolämpande och/eller kränkande och/eller olämplig”, skriver FA i ett uttalande.

Nu har anfallaren till och med måndagen den 4 januari 2021 att svara på anklagelsen.

”Edinson och klubben var tydliga med att det absolut inte fanns någon skadlig avsikt bakom meddelandet, som han tog bort och bad om ursäkt så snart han fick veta att det kunde ha misstolkats.”, skriver Manchester United om beskedet.expressen

Related posts

lämna en kommentar