Det händer torsdag 17 december: Promenad


ARRANGEMANG

GÄVLE

Träffpunkt för seniorer: Kl. 11.00 Promenad med träffpunkt för seniorer i Regementsparken, träff vid Silvanum. Kl. 14.00 Digital fikaträff med träffpunkt för seniorer på telefon med tema, är du intresserad hör av dig till träffpunkten på 026-17 97 71.

Motion: För dig som är 60+ vill prova aktiviteter så som Innebandy, Boule, Boccia, Pickelball självklart är de kostnadsfritt eller bara ta en fika. Varje torsdag 10:00-12:00 på Hedvigslundshallen.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Sven Johansson. Volontärernas viktiga insatser, kommunens samordnare Jenny Bostedt har med sig någon av volontärerna. Seniordoktorn Lars Pettersson ger råd om hur vi ska kunna fira en säker jul. Och om när vi kan hoppas på att få hjälp av ett vaccin. Biblioteket i coronatider, hur har utbudet och verksamheten förändrats under pandemin? Rolf Vingemar träffar bibliotekschefen Erika Embretsen-Almer och reder ut begreppen. Härlig blues med Sven-Erik Lundberg, i dag med fokus på Chuck Jackson. (repris)

17.30 – 18.00 Hjärtesångerna, andlig önskemusik med Roland Eriksson (repris).

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Gröna kullen: Ami Widahl visar ”Naturens läkande kraft”, målningar. Gröna Kullen, blom & trädgårdsbutik i Strömsbro. Öppet: vard 10-18, lö 10-15, sö 11-15.

Little Art Cakery: 28 nov – 20 dec. ”Skepp och Landskap” av Berit Norrbelius Lindberg. Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 12-17.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum: håller stängt pga covid-19 under resten av året. Planerar att öppna igen den 7 januari.

Mackmyra Bruk: Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

ÖSTERFÄRNEBO

Österfärnebo bibliotek: ”Stålbo – Oppsjö bruk 350 år”. Produktionen var under några år störst i Gästrikland. Utställningen visar livet vid det då livliga bruket längs Stora gävlevägen. Öppettider: må 13-18, Ti 10-12 samt 13-16, On 10-12 samt 13-16, To 10-12 samt 13-18, Fr stängt. Biblioteket håller stängt 24/12-3/1 och öppnar åter 7/1. Sista dag för utställningen är 28 januari.

JÄRBO

Järbo bibliotek: Utställning av kjolsäckar av Gunilla Humble. Gunilla har startat ett projekt tillsammans med Järbo Hembygdsförening. Från textiltmönster till digitalt fönster. Här ställer Gunilla ut några av de kjolsäckar från Ovansjö som hon har kopierat efter gamla original som finns på Hembygdsföreningarna i Järbo och Ovansjö och även från Nordiska Museet i Stockholm. På Järbo Bibliotek 7 december-7 januari. Öppet Måndag kl.13-19, Tisdag kl.10-15, Onsdag kl.10-15, Tors kl.13-19.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Bengt Söderhäll, ”Divid – att vända sig om”. Teckningar, texter och sånger i lekens tecken. Utställningen pågår 17 november – 5 januari. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider: Mån-ons 10-19, Tor-fre 10-19, Lör 10-13, Sön 13-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar