Björklöven – Mora utreds inte av polisen: ”Ingen brottsmisstanke”


Det var i måndagens match mot Mora som Björklöven rasade samman totalt i den första perioden, efter att inledningsvis sett ut att gå mot en storseger. Björklöven tappade 3-0 till hela 4-8, samtidigt som det noterades ovanliga oddsrörelser hos spelbolagen. 

Oddsförändringarna ska ha tytt på att oddsen blev högre på Björklövenseger vid 3-1-ledning än vad de varit före matchen, vilket kan ha berott på stora insättningar på Mora-seger i det läget. 

Svenska Spel valde att stoppa livespel på matchen och startade en utredning efter de misstänka oddsrörelserna, liksom svenska ishockeyförbundet. 

Polisen utreder inte Björklöven-Mora

Polisen var tidigt informerad om misstankarna, och hade nära kontakt med förbundet. Nu meddelar Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, att polisen inte kommer att inleda någon utredning med koppling till matchen. 

– Vi har tagit in lägesbilden och gjort en bedömning. Vi har ingen brottsmisstanke och inleder ingen utredning, säger Gårdare till Aftonbladet. 

– Vi har bara gjort en bedömning från polisen på lägesbilden nu i kväll. Då har vi ingen misstanke och ingen förundersökning. Vi har tagit in all information och pratat med inblandade och förbund. Vi tar sånt här på största allvar och har tittat noggrant och försökt vara snabba också för att vi förstår att det är många som är skakade och oroliga. 

Under tisdagen kunde SportExpressen berätta att Svenska Spel utredde ett annat spår i förklaringen bakom de misstänkta oddsen. Det kan ha rört sig om tekniska fel hos spelbolagens underleverantörer, där oddsen på de olika lagen blandats ihop. 

 – Det är positivt och ovanligt (att kunna avskriva ärendet). När vi får in misstankar brukar det vara elände. Vi kan nog ge ett gott budskap innan jul, säger Fredrik Gårdare till Aftonbladet. 

Björklöven räknar med att spela fredagens match mot AIK.

Här inleder Mora vändningen mot Björklövenexpressen

Related posts

lämna en kommentar