Rekkles hyllas stort av förre Fnatic-tränaren Mithy


League of Legends-stjärnan Rekkles är blott 24 år gammal men räknas redan som en veteran på scenen. I november så gjorde han den ”förbjudna flytten” från Fnatic till europeiska rivalen G2 Esports efter en tids spekulation.

Nu berättar hans tidigare tränare Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodríguez om hur det var att arbeta med svensken under tiden i Fnatic i Duncan ”Thorin” Shields Youtubeserie ”Reflections”.

– Han är bra på att uppfatta sina egna styrkor, och jag tycker att han är väldigt bra på att göra det med sina lagkamrater, att uppfatta deras styrkor. Han vill bara bygga på de styrkorna oavsett vad. Han kan vara helt galen med det, även om han måste spela den galnaste skiten så gör han det för att det ger den högsta chansen att vinna.

Han ställdes själv mot Rekkles under sin spelarkarriär och medger att han fått ett annat intryck av honom efter att ha varit lagkamrater under året. Fnatic lyckades ta sig till slutspelet i Worlds, världsmästerskapet, i Shanghai i höstas och Mithy hyllar Rekkles roll i att ta laget dit.

– Det är på grund av honom vi tog oss ur VM-gruppen så lätt. Han sa till mig att det vi har gjort i scrims och inför gruppen fungerar inte, så varför kan vi inte fokusera på våra styrkor och bygga på det i draften? Då kom jag på att han har helt rätt och det var vad vi gjorde. 

Enda kritiken

Fnatic uppmärksammades för att laget sent under säsongen började spela mer kring sin nyaste medlem, junglern Oskar ”Selfmade” Boderek. Ett framgångsrikt drag. Mithy berättar vidare att Rekkles ord var en stor hjälp för honom personligen i förberedelserna inför VM. 

Det enda förbättringsområdet för Rekkles som han pekade på var att svenske stjärnan borde bli bättre på att ”lita på processen” vad gäller att arbeta på lagets svagare områden.

Mithy själv har efter säsongen lämnat Fnatic för att bli en del av Cloud9. Hans ersättare i Fnatic är svenske profilen Jakob ”Yamatocannon” Mebdi. Nästa säsong av LEC inleds den 22 januari och kommer fortsatt att spelas online på grund av covid-19-pandemin. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

expressen

Related posts

lämna en kommentar