Jerry Bengtson väcker reaktioner efter bilderna på munskyddet


Året är 2010 och Jerry Bengtson försöker slå sig in i allsvenskan. Han provtränade med Örebro SK och AIK – men fick nobben av båda. 

Björn Wesström, sportchef i AIK då, konstaterade att Bengtsson inte var tillräckligt bra. 

Fyra år senare, 2014, tog Honduras förbundskapten Luis Fernando, ut honom i spelartruppen som skulle representera landet i VM i Brasilien. 

I dag spelar han i Olimpia och är lagkapten. Under tisdagen ställdes de mot Montreal Impact med bland annat förre Tottenham-stjärnan Victor Wanyama i startelvan i i Conacaf Champions League. Tack vare bortamålsregeln säkrade Olimpia avancemang, men det var inte resultatet som fick det största uppmärksamheten. 

Därför har han munskydd

Och det var inte heller Jerry Bengtsons prestation. 

Det var hans val att bära munskydd under hela matchen. Olimpia-kaptenens beslut väckte reaktioner – speciellt eftersom vissa experter hävdar att munskydd gör det svårare att andas för elitidrottare, enligt sajten Tuko. 

– Det är speciellt eftersom han är den ende som bär munskydd i turneringen. Men uppenbarligen är det inget som stör honom för han gör mål, säger Jerry Bengtsons tränare Pedro Troglio.  

Men varför bär han munskydd? 

Enligt 33-åringen själv gör han det för familjens skull. Han tar det säkra före det osäkra på grund av covid-19. expressen

Related posts

lämna en kommentar