Hamrångeartisten Jessica Bohlin om succéåret 2020 – så firar hon jul – plus exklusiv videopremiär


Må bra- pop på svenska med countryinfluens skulle kunna vara en sammanfattning av hur Jessica Bohlin låter. Med singeln “Aska till hav” har hon nu även testat en mer r&b-influerad typ av pop och lyckas därmed få in bred palett på debutplattan “Från norr till söder” släppt 11 december vars spår har strömmats 700 000 gånger redan.

– Jag är jättenöjd! Det är svårt att ta in. Och det är roligt att prova något nytt! Jag gör den musiken som känns rätt och bra, som kommer från hjärtat. Vad det blir för stil är inte så viktigt. Jag antar att man hör att det är jag i varenda låt, fast de är olika varandra.

Premiär: Jessica Bohlins textvideo till senaste singeln “Det känns för bra”

Jessica Bohlin skrev vi om redan 2016 då hennes lastbilsförarhyllning “Nu drar vi på” gjorde succé. 2020 har på många sätt varit hennes år. I maj fick hon vara med i Bingolotto, precis som en annan Gävle-artist med country som favoritgenre var förra året: Erika Jonsson. Detta utan publik i inspelningsstudion i Göteborg, men ändå en god erfarenhet.

– Jag tycker att jag har vuxit mycket under året, både personligt och musikaliskt.

Jessica Bohlin har kuskat runt mycket på scener genom åren, framför allt ensam med gitarr. Under 2020 har det förutom Bingolotto bara blivit en spelning.

– I februari bröt jag handleden i en scooterolycka och var först orolig att jag inte skulle kunna spela på ett tag, men det gick bra. Sen kom corona så det har inte blivit mycket alls. Min dröm för framtiden är att få ett helt eget band. Förhoppningsvis kan jag spela i sommar. Annars kan det kanske bli liveströmmade konserter som jag har varit lite dålig på hittills.

Efter en kortare sejour i Sundsvall bor Bohlin åter hos familjen i byn Totra i Bergby. Hon ser inget tvång att flytta till Stockholm för att lyckas med musiken.

– Om det skulle krävas för karriären hade jag kunnat tänka mig flytta, men jag tror inte att det måste vara ett krav. Jag trivs bra i Gävle, även om jag inte känner att jag måste bo här jämt heller.

Hur ska du fira jul?

– Det blir med familjen som vanligt. Inte med mormor och morfar denna gång bara, som bor i Forsbacka och Sandviken. Men mina storebröder som båda bor i Hamrånge kommer förbi också.

* Följ Jessica Bohlin på Instagram och lyssna på Spotify.

arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar