Fridolina Rolfö gjorde första målet sedan hjärnskakningen


Hon fick hjärnskakningen i Champions League-finalen den 30 augusti och var tillbaka på fotbollsplanen först i oktober med ett kortare inhopp. Det har varit en lång väg tillbaka.

– Det har varit en lång period med hjärnskakningen. Jag trodde från början att det skulle ta betydligt kortare tid än vad det gjorde, men det blev vecka efter vecka utan att det blev bättre. Det var en frustration och en tuff period, sade Rolfö till TT i slutet av förra månaden.

När Sverige mötte Slovakien i EM-kvalet den 1 december gjorde Rolfö i sin landslagscomeback ett av målen i 6–0-segern, men onsdagens mål mot Spartak Subotica var hennes första i klubblaget sedan den 25 augusti mot Barcelona i Champions League.

Wolfsburg, som vann det första mötet i 16-delsfinalen med komfortabla 5–0, hade inte samma lekstuga på hemmaplan mot serbiskorna. 1–0 kom först i den 66:e minuten, av då precis inbytta Rolfö. Nederländskan Shanice van de Sanden utökade till 2–0 sju minuter senare vilket också blev slutresultatet.

I Bayern München fick Hanna Glas starta i returen mot Ajax, men byttes i den 58:e minuten ut mot landslagskollegan Amanda Ilestedt. Matchen slutade 3–0 och Bayern är vidare till åttondelsfinal med sammanlagt 6–1.expressen

Related posts

lämna en kommentar