Efter stoppade Ockelbo-affären – så kommenterar Synsam domen: “Nu fortsätter dialogen”


I går tisdag blev det klart att domstolen i Falun upphäver Ockelbo kommuns beslut att köpa en tomt för att bygga en industrilokal och fabrik åt Synsam.

Nu, dagen efter domen, tar Synsam bladet från munnen och kommenterar den.

Enligt Håkan Lundstedt, som endast svarar på mejl via Synsams kommunikationschef Jenny Fridh, tänker glasögontillverkaren trots förvaltningsrättens dom fortsätta med sina planer att flytta produktionen från Asien till Sverige.

– Dessutom har vi som målsättning att den nya glasögonfabriken ska bidra till att skapa många viktiga jobb på etableringsorten och utveckla det lokala näringslivet, skriver Håkan Lundstedt.

Då tidningen ombeds skicka alla frågor via mejl till Synsams kommunikationschef, vilket vi gjort, är det svårt att veta exakt vilka frågor Håkan Lundstedt svarar på. Han svarar endast genom ett långt sammansatt citat.

Men vad som framgår av det svar vd:n faktiskt ger är att Ockelbo inte längre är ensam kommun om att kunna locka till sig Synsam.

Som tidningen tidigare berättat ska Synsam både ha övervägt Östersund och Eskilstuna som möjliga etableringsorter för sin nya fabrik.

– Nu fortsätter dialogen, även med fler intressenter, och vi har fortsatt siktet inställt på att börja omställningen under 2021, skriver Håkan Lundstedt vidare i mejlet.

Tidningen har försökt nå Synsam med följdfrågor samt klargörande angående om företaget faktiskt överger planerna med en fabrik i Ockelbo i och med domen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar