Region Gävleborg behöver fundera på varför de skrämmer bort sjuksköterskor


Det pratas om “sjuksköterskebrist” och Region Gävleborg har en vision om att bli oberoende av bemanningspersonal.

Jag har sökt tjänst som sjuksköterska/specialistsjuksköterska inom Region Gävleborg flera gånger och varenda gång har jag gissat på hur mycket de vill sänka min lön. Har haft fel varenda gång dock, de har alltid velat sänka den mer än jag gissat, och då har jag inte ens någon speciellt bra lön sen tidigare. Jag har till och med testat på en kortare anställning inom Region Gävleborg.

Hade Region Gävleborg haft annat än lönen att erbjuda så hade en liten sänkning inte varit hela världen. Bra arbetsvillkor och arbetsmiljö är ju värt en hel del. Tyvärr är arbetsvillkoren och arbetsmiljön inte speciellt attraktiva.

Jag skulle önska att Region Gävleborg, innan de pratar om “sjuksköterskebrist”, tar sig en funderare på vad det är som gör att de skrämmer bort sjuksköterskor. Vad kan Region Gävleborg göra för att de ska bli en attraktiv arbetsplats? Kanske till och med fundera på om ni ens vet vad omvårdnad är och vilken kompetens som krävs för god omvårdnad? Vad behöver personalen för att kunna ge god omvårdnad?

När regionen tagit tag i sina problem kanske jag söker tjänst på nytt. Tills dess finns bemanning, kommuner och grannregioner som erbjuder bättre lön OCH villkor.

Specialistsjuksköterskaarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar