Nanne Bergstrand lämnar Kalmar FF


Det har varit en kaosartad säsong för Kalmar. Dåliga resultat ledde till ett dramatiskt kvalspel mot Jönköping Södra om det allsvenska kontraktet för kommande säsong. Men efter att ha vunnit båda hemma och borta stod det klart att de kommer att spela i landets högsta serie även 2021. 

Nu meddelar Nanne Bergstrand att han lämnar tränaruppdraget och påpekar att han och klubben har börjat en diskussion om en annan roll i föreningen. 

”Gjort det fantastiskt bra”

– Jag är väldigt tacksam över att ha fått vara med ytterligare en säsong i Kalmar FF och att vi lyckades reda upp den jobbiga situationen. Under en säsong där bara tre spelare startat mer än 70% av matcherna har gruppen gjort det fantastiskt bra, säger 64-åringen i ett pressmeddelande och fortsätter: 

– Vi avslutade starkt de åtta sista matcherna med endast en förlust, vilket blev avgörande i slutändan. Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen. 

Sportchef Jörgen Petersson säger att det har varit en komplex situation men att Nanne Bergstrand hanterade det i lugn och ro. 

– Det har varit helt avgörande. De sista matcherna har vi hittat vägar att plocka poäng där hela fotbolls-Sverige hade räknat ut oss. Vi hamnade sedan i ett kval där jag tycker att vi ganska tydligt manövrerade ut Jönköpings Södra över två matcher, säger Petersson.expressen

Related posts

lämna en kommentar