Lars Lagerbäck nobbade bud från Förenade Arabemiraten


Lars Lagerbäck fick nyligen sparken från jobbet som förbundskapten efter att Norge misslyckats med att kvala in till EM-slutspelet 2021. Han ersattes av Ståle Solbakken, som presenterades som ny förbundskapten för några veckor sedan. Men det dröjde inte länge förrän Lagerbäck hade ett nytt erbjudande på bordet. 

Erbjöds bli förbundskapten för Förenade Arabemiraten

Det handlade om jobbet som förbundskapten för Förenade Arabemiratens herrlandslag i en satsning mot VM-slutspelet i Qatar 2022. Lagerbäck har ett gott rykte efter succén med Island och även efter sin tid som svensk förbundskapten. Men någon flytt till Förenade Arabemiraten blev det aldrig. Lagerbäcks högra hand och assisterande förbundskapten i Norge, Per-Joar Hansen, bekräftade för norska Dagbladet att duon fått erbjudande om ett jobb i ett nytt land. 

Hansen bekräftade nobben  

Hansen ville dock inte bekräfta vilket land det rörde sig om, men enligt väl initierade källor till SportExpressen handlade det alltså om jobbet som förbundskapten för Förenade Arabemiraten. 

– Jag vill inte kommentera vilket land det rör sig om, men vi har sagt nej, så det är ur världen nu, sa Hansen till norska Dagbladet. 

Vem jobbet som förbundskapten gick till ? Holländaren Bert van Marwijk, som fick sparken från samma jobb den 4 december. Han tillträdde sitt ”nya” jobb tio dagar senare. Detta efter att Lasse Lagerbäck alltså sagt nej. 

”Skulle gärna se Lars tillbaka”

Sedan tidigare står det klart att flera spelare från det isländska landslaget vill ha tillbaka Lagerbäck som förbundskapten. Det bekräftade bland annat Ari Skulason för SportExpressen i förra veckan. 

– Jag skulle gärna se att Lars kom tillbaka till Island. Det var han som startade allt med Island och den fina utvecklingen som vi haft de senaste åren, det är mycket hans förtjänst, sa han då. expressen

Related posts

lämna en kommentar