Efter skandalen – får böta 900 000 kronor | Premier League


Det var i slutet av mars som Aston Villas lagkapten Jack Grealish skapade rubriker. Bildar på landslagsspelaren och en kraschad Range Rover spreds i engelsk press. Bilderna var tagna utanför lägenhetshuset där hans tidigare lagkompis Ross McCormack bor. Och de väckte ilska. För bara ett dygn tidigare hade Grealish uppmanat sina följare att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga smittspridningen av coronaviruset. 

– För att rädda liv måste vi hålla oss inomhus. Lämna bara ert hem för att köpa mat och medicin, eller för att träna, förklarade Grealish på Twitter.

Men Aston Villa-spelaren hade gjort annat än att köpa mat.

– Det var fest där hela natten, sade McCormacks granne till The Sun.

– Till slut blev det äntligen tyst och kort därpå, runt klockan åtta på morgonen, hördes flera smällar ute på gatan. Och där ute stod Jack Grealish med sin säkerhetsvakt, bredvid bilen. Det var märkligt att se en engelsk landslagsspelare i den situationen.

– Han såg ut att vara vinglig och förvirrad.

Vittne: ”Han stank sprit”

Händelsen som inträffade sex dagar in i Storbritanniens lockdown har nu fått konsekvenser. Stjärnan tvingas böta över 900 000 svenska kronor och blir av med körkortet i nio månader. Ett vittne i rätten berättade att 25-åringen ”stank sprit”. Och utöver skandalen i mars har Jack Grealish även åkt dit för fortkörning i oktober. 

Grealish ”skäms” enligt hans advokat, John Dye.

– Inte bara för att det här är problematiskt för hans anseende, utan han är verkligen ledsen, säger han enligt BBC.

Tv: Hetaste snackisarna från Serie A med Therese Strömbergexpressen

Related posts

lämna en kommentar