Daniel Bäckström tar över Sirius efter Henrik Rydström


Henrik Rydström valde efter säsongen 2020 att lämna Sirius – trots imponerade resultat. 

Nu står det klart vem som kommer ersätta Rydström. 

Det blir Daniel Bäckström, senast som Malmös assisterande tränare. Han har även varit i Örebro SK i tre år. 

”Han vet var vi är”

– Jag ser fram emot att spinna vidare på det som Sirius har gjort bra, kanske nu framför allt här under 2020. Jag tycker att den fotbollen som har spelats här på Studenternas har varit bra och synkar väl med hur jag vill att fotboll ska spelas. Jag tror också hårt på att bygga ett lag i den anda som har varit här i Sirius, framför allt under den förra säsongen. Vi ska jobba hårt för varandra. Jag ska finnas där och jag ska utveckla spelare. Det tror jag kommer bli jätteviktigt, säger Sirius nye tränare i ett pressmeddelande. 

Sportchef Ola Andersson om rekryteringen: 

– Daniel är en av de mest intressanta tränarnamnen i Sverige. Han passar in i Sirius profil just nu, han vet var vi är och han vet vart vi ska. Vi vill fortsätta med vårt positiva och framåtlutande spelsätt, säger Andersson. 

Sirius slutade på plats tio i allsvenskan. expressen

Related posts

lämna en kommentar