Profilen i tårar efter kvalsegern: ”Sjukt känslosamt”


SportExpressen har tidigare berättat historien om Landskronas Nicklas Nielsen.

Han som tvingades avsluta karriären som lovande tonåring på grund av flera svåra knäskador.

Sedan dess har han kämpat sig igenom skadorna, drabbats av panikångest och fått en försäkringssumma som han skulle vara tvungen att betala för att spela elitfotboll igen hävd.

I år har han varit tillbaka med sitt Landskrona i Ettan Södra – och på söndagen var han med och tog laget tillbaka till superettan.

Andra kvalmötet med Dalkurd slutade 1-1, och eftersom Landskrona vann första mötet med 2-0 tidigare i veckan tog laget steget upp.

”Sjukt känslosamt”

– Det blir en väldigt lång kväll detta, det ska bli fantastiskt kul. Vilken säsong vi gjort, säger Nielsen i SportExpressen Plays sändning.

– Jag tycker vi visat att vi har en sjuk moral i truppen.

Efter slutsignalen fångade tv-kamerorna Nielsens tårar ute på planen.

– Sjukt känslosamt, det var svårt att hålla tillbaka tårarna efter slutsignalen. Tio år sedan man var med här och trodde aldrig man skulle få uppleva det igen. Det är sjukt känslosamt och fantastiskt, jag vet inte hur jag ska förklara det, säger han.

Så sent som förra säsongen spelade Nicklas Nielsen i division fem innan han började träna med Landskrona under sommaren och till slut fick ett kontrakt med klubben.

– Jag har fått veta att jag aldrig skulle spela på den här nivån igen. Det har gått fort från sommaren förra året, division fem då och nu har man kvalat till superettan. Det är en skaplig resa, säger han.


Tidigare under säsongen var Nicklas Nielsen gäst i Ettanpodden där han berättade om sin resa. Lyssna på det avsnittet i spelaren nedan.expressen

Related posts

lämna en kommentar