Mora utreds av Svenska spel: ”Misstankar”


Topplaget Björklöven var stora favoriter i måndagens match mot Mora i hockeyallsvenskan. 

Det var också serietvåan som inledde bäst, och gick upp till 3-0 på åtta minuter. 

Men inför den andra perioden, när det stod 3-1, höjdes oddsen på seger för Björklöven hos spelbolagen – vilket tyder på att en stor mängd spelare plötsligt satsat på seger för Mora.

Hockeynews reporter Alexander Nilsson skrev på Twitter om ”skumma odds” och även C Mores programledare Lars Lindberg reagerade över händelseutvecklingen i matchen. 

För i den andra perioden tappade Björklöven helt greppet om matchen. 

”Löven” släppte in fyra mål i den andra perioden, och Mora gjorde två av målen i numerärt överläge. 

Svenska spel utreder Björklöven-Mora

Svenska Spel valde att stoppa spel på Björklöven-Mora, och bekräftar att de kommer att utreda matchen. 

– Vår trading har noterat avvikande odds hos andra spelbolag. Det leder till misstankar om den sportsliga integriteten. Vi har misstankar om att det rör sig om sportsliga integriteten, säger Svenska Spels presstalesperson Magnus Fridell. 

Rör det sig om matchfixning?

– Vi har misstankar. Men vi kan inte veta det nu. Vi kommer att titta på det närmare, men just nu kan vi inte ha matchen öppet för spel för att vi inte kan garantera det sportsliga integriteten.

När började ni notera de avvikande oddsen?

– Jag kan inte säga det, men under matchens gång, säger Magnus Fridell, presstalesperson på Svenska spel. Vi har misstankar. Men vi kan inte veta det nu. Vi kommer att titta på det närmare, men just nu kan vi inte ha matchen öppet för spel för att vi inte kan garantera den sportsliga integriteten. 

Även flera andra spelbolag valde att stoppa spel på matchen. 

Mora vann till slut med hela 4-8. 

Björklöven: ”Jättemärkligt”

Anders Blomberg, vd i Björklöven:

– Jag har läst ute i sociala medier och det är jättemärkligt. Det här är någonting vi inom Björklöven kommer att följa upp, väldigt noga.

Det kommer säkert att startas en utredning nu?

– Skulle det finnas någon form av misstanke så är vi naturligtvis behjälpliga. Nu är det ett tidigt skede och matchen är precis avslutad så jag vet inte mer än spekulationerna jag läser och att spelbolag har stängt matchen.

Hur ser du på matchens utveckling från 0-3 till 4-8?

– Vad jag konstaterar är att vi kollapsar totalt som lag. Det är en katastrof dåligt insats av oss. 

Moras tränare Johan Hedberg blir förvånad när SportExpressen berättar om misstankarna mot matchen. 

– Jag har oerhört svårt att se ishockeyspelare lägga sig i en match. Jag har aldrig träffat eller spelat med något som inte haft all heder för att göra allt han kan för att vinna en hockeymatch. Aldrig. Det skulle vara oerhört förvånade och fruktansvärt förnedrande. Men jag har svårt att se det hända.

Det är inget du anar har hänt i den här matchen?

– Nej, absolut inte. Som sagt, jag har svårt att se att en hockeyspelare på den här nivån lägger sig. Det är stolta människor som kommer till jobbet varje dag. Sedan såg jag sättet Björklöven betedde sig på bänken, och pushade sig själva för att vinna den här matchen.expressen

Related posts

lämna en kommentar