Jens Magnusson avgår från IFK Norrköping


IFK Norrköping stormade mot SM-guld i början av säsongen 2020. Men Peking rasade samman och när sista omgången blåstes klart så stod klart att Norrköping missar Europaspel i och med en sjätteplats. 

Den mångårige medarbetaren Stefan Hellberg valde att sluta och riktade skarp kritik mot klubbens styrelse och specifikt Peter Hunt. 

– Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt. Styrelsens uppgift är, precis som för oss inom fotbollen, att se till att motivera, inspirera och uppmuntra var och en via deras chefer. Vi har inte den miljön i dag. Många i föreningen känner inte det stödet eller tryggheten. Den miljön har vi inte i hela föreningen. Jag ser människor som inte mår bra, är ledsna och inte kan prestera i sitt arbete. Det är allvarligt för föreningens framtid, sade Hellberg till NT.  

”Stora insatser som påverkar många”

Nu kommer nästa avhopp, och den här gången handlar det om klubbdirektören Jens Magnusson. Han menar att det har varit ett tufft år och att energin försvinner. 

– Att man under det sista året inte riktigt känt förtroendet eller mandatet från styrelsen som tidigare gör ens jobb svårare.  Jag har familjen kvar i Växjö och där finns en son och en dotter som behöver mer av sin pappa, helt klart. Tanken har varit att flytta med dom till Norrköping, men med den historik som finns och med den situation som varit har helt enkelt gjort att jag inte vågat det. Det är stora insatser som påverkar många, säger Jens Magnusson till Folkbladet. 

Det har stormat ordentligt kring IFK Norrköping senaste året. I vintras avgick Mikael Hansson, players manager i klubben. Detta trots starka protester från spelartruppen. Idrottsskadeterapeuten Dale Reese, ledaren Stefan Thordarson och marknadschefen Robin Bornehav har samtliga valt att lämna föreningen.expressen

Related posts

lämna en kommentar