Peter Forsberg sörjer Pierre Lacroix död


Lacroix lämnade jobbet som spelaragent i maj 1994 och tog över jobbet som general manager för Quebec Nordiques.

Han flyttade med laget till Denver i USA när Nordiques blev Colorado Avalanche inför säsongen 1995-96.

Ett år senare hade man vunnit Stanley Cup och det blev ytterligare en mästartitel under Lacroix ledningen 2001.

– Man kan säga att vi kom till klubben i stort sett samtidigt 1994 och Pierre var alltid juste med mig. Han hade ett stort hjärta, säger Foppa.

Peter Forsberg sörjer Pierre Lacroix

Pierre Lacroix låg bakom flera stora trejder under sin tid i Colorado.

Den första var värvningen av målvaktsstjärnan Patrick Roy i december 1995, som gav Avalanche en toppmålvakt och var en bidragande orsak till klubbens Stanley Cupseger i juni 1996.

I mars 2000 lockade Lacroix över Ray Bourque från Boston Bruins och i februari 2001 kom en annan etablerad backgigant i NHL till Colorado, nämligen Rob Blake från Los Angeles Kings.

Duon hjälpte Avalanche vinna mästartiteln 2001.

Piere Lacroix lämnade uppdraget som general manager 2006 och tjänstgjorde som klubbpresident fram till 2013 innan han pensionerade sig från hockeyn.

Han tillbringade mycket tiden under senare år i huset han ägde i utkanten av Las Vegas.

– Vi träffades där vid några tillfällen när jag själv hade ett hus i Las Vegas och firade Thanksgiving tillsammans ett år, berättar Foppa.

 När var du senast i kontakt med Lacroix?

– Jag textade honom för bara några månader sedan att han skulle sköta om sig och tänka på hälsan i dessa covid-tider, säger Foppa.

Lacroix avled i covid-19

Enligt den kanadensiska tidningen Le Journal de Quebe avled Lacroix av sviterna efter att ha drabbats av just covid-19.

Lacroix efterlämnar hustrun Colombe och sönerna Martin och Eric. Den sistnämnde spelade åtta säsonger i NHL med Toronto, LA Kings, New York Rangers och Ottawa.

Han tjänstgjorde också under en tid som scout och assisterande general manager i Colorado Avalanche och är numera expertkommentator hos tv-kanalen SportsNet Rocky Mountain under Vegas Golden Knights matcher.expressen

Related posts

lämna en kommentar