Patric Jildefalk kan ta över Jönköpings Södra


Jönköpings Södra blir kvar i superettan. 

Det står klart efter det andra kvalmötet med Kalmar FF under söndagen. Därmed är nu också huvudtränaren Andreas Brännströms framtid osäker då han ryktats bort en längre tid och där GP tidigare rapporterat att han är aktuell för Örgryte. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu J-Södras huvudkandidat till tränarjobbet till nästa säsong AIK:s assisterande tränare Patric Jildefalk. Parterna har redan träffats vid ett antal tillfällen, vilket flera av varandra oberoende källor till SportExpressen bekräftar.

AIK kan flytta upp utvecklingschefen

Jildefalk var tidigare Rikard Norlings assisterande tränare och 34-åringen har verkat i AIK som tränare för herrarnas U21-lag, juniorlag och för klubbens damlag. Han är just nu assisterande tränare till Bartosz Grzelak. 

AIK är medvetna om intresset för Jildefalk och har ett par alternativ om han skulle lämna klubben. Ett av dem är att flytta upp Magni Fannberg, just nu utvecklingschef, till A-laget. 

SportExpressen har förgäves sökt Jildefalk för en kommentar.expressen

Related posts

lämna en kommentar