Oskarshamn: Rögle tar nionde raka hemmasegern i SHL


När toppkonkurrenterna Frölunda och Växjö förlorar visar Rögle sin klass – igen. 

Tabellettan Rögle hade inga problem att avfärda Oskarshamn med 2-1. Smålänningarna har det tufft, nu har man förlorat nio raka matcher.

Även om det gnisslade i lagmaskinen från Ängelholm var det ingen tvekan när Cam Abbotts spelare växlade upp i Catena arena.

Rögle har tyngd och precision när det krävs. 

– Vi är ett bra lag och bra lag vet hur man vinner matcher även om det inte riktigt går som man vill. Vi gör inte vår bästa match. Vi kommer in i Oskarshamns tempo och tappar skärpa i passningarna, säger Samuel Jonsson.

Efter en jämn och tillknäppt inledningsperiod kom första och andra målet i mellanperioden när Oskarshamn tappade fokus.

Klockan stod på 24.05 när Moritz Seider och Eric Gelinas öppnade för Daniel Zaar som kunde ladda och trycka in pucken bakom Joe Cannata.

2-0 efter 38.14 var också en riktig mörsare. Den här gången var det Samuel Jonsson som pricksköt upp i krysset, i klass med skottet Zaar levererade när han gav Rögle ledningen. 

– Jag får en bra öppnade passning av (Adam) Edström. Den kommer lite bowligt på isen. Jag försöker trycka ner den på isen och ta ett skott upp mot strömmen. Pucken hittar en väg in, säger Samuel Jonsson – och tillägger:

– Vi hittar sätt att vinna. Det är det viktigaste.

Rögles succésvit växer sig starkare inför avslutningsmatcherna före juluppehållet.

– Det är en skön känsla att ta med sig. Men vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften, det är många matcher kvar. Vi ska inte tro att vi är världsmästare.

Samuel Jonsson tackar Rögles fans

Samuel Jonsson skickar samtidigt en varm hälsning till fansen som höll låda i restaurangen som är öppen ut mot arenan.

– Jag saknar publiken. Det var kul att få uppleva lite av den känslan i kväll. Det betyder mycket för oss spelare när man hejar på oss.

– Det var väldigt tacksamt, säger segerskytten.

Oskarshamn satsade desperat i slutperioden – och fick utdelning. Rickard Palmberg blev målskytt efter en rörig situation där pucken letade sig över mållinjen med minsta möjliga marginal.

– Det är surt vi inte hittar vägar att ta poäng och vinna. Det är det som det går ut på, suckar Oskarshamnstränaren Martin Filander i C More-intervjun.

Rögle toppar SHL, tre poäng före tvåan Frölunda och fyra före Växjö. Samtidigt har man tre matcher tillgodo på värsta konkurrenterna.expressen

Related posts

lämna en kommentar