Manchester United och Manchester City spelade 0-0 i derbyt


Manchester United och Manchester City gick in i lördagens match med förhoppningar om derbyseger och ett lyft upp till fjärde plats i tabellen.

Men varken Victor Nilsson Lindelöfs hemmalag eller Manchester City lyckads bjuda upp till något sprakande spel.

Båda lagen hade svårt att skapa chanser. Närmast för Manchester United blev det i början av den andra halvleken när Kyle Walker gjorde ner Marcus Rashford i straffområdet men efter att domaren pekat på straffpunkten upptäckte videodomarna att Rashford varit offside i situationen innan.

Sågar derbyt efter matchen

Den mållösa matchen sågas nu.

”Glad att det är över”, skriver Manchester Evening news krönikör Rich Fay.

”Ett skott på mål från båda lagen under 90 minuter i ett Manchester-derby är pinsamt”, skriver den tidigare Oasis-sångaren Liam Gallagher som är Manchester City-supporter.

”Det värsta Manchester-derbyt i modern historia”, skriver Independents chefsskribent Miguel Delaney.

”Låt oss aldrig prata om den här matchen igen”, skriver The Athletics reporter Carl Anka.

”Jag tar Spezia-Crotone eller vad som helst i stället för Manchester-derbyt”, skriver ESPN:s kommentator Matteo Bonetti.

Shaw: ”Två väldigt bra lag”

Resultatet 0-0 gör att Manchester United ligger sjua i Premier Leagues tabell med 20 poäng efter elva matcher. Manchester City är åtta med en poäng mindre.

– Jag skulle säga att det var en väldigt tajt och jämn match och vi gjorde det väldigt svårt för dem ibland, säger Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw i Sky Sports efter matchen.

Han fortsätter:

– De kunde inte få i gång sin rytm och vi försvarade oss väl. Båda lagen kunde ha vunnit i slutet. Det är två väldigt bra lag och vi går vidare med en poäng.

Manchester Citys John Stones var missnöjd med en poäng.

– Inget av lagen skapade så många chanser. Det är ännu en hållen nolla för oss men vi är lite frustrerade över att vi inte fick med oss mer, säger han till Sky Sports.

expressen

Related posts

lämna en kommentar