Kalmar gör hemmamatchen till en bortamatch: ”Vinnande koncept”


Kalmar FF imponerade stort när man gick ut och slog Jönköpings Södra med klara 3–1 på bortaplan i den första allsvenska kvalmatchen. 

Trots en riktig mardrömsstart kom Kalmar tillbaka och kunde till sist sätta sig på bussen hemåt med ett riktigt bra resultat i bagaget.

I dag, söndag, väntar den avgörande returen på Guldfågeln arena i Kalmar. Då ska det avgöras vilket av lagen som spelar allsvensk fotboll 2021. 

För Kalmar FF väntar samma förberedelser som inför den avgörande allsvenska hemmamatchen mot BK Häcken i sista omgången. Då valde laget att ladda upp som inför en bortamatch genom att sova borta och åka buss gemensamt till arenan. 

Nu väntar alltså samma koncept igen. 

– Jag har förstått att det blir så. Jag skulle säga att det inte spelar så stor roll för mig, men för vissa är det säkert en fördel. Personligen föredrar jag att vara hemma, säger Kalmars Viktor Elm och skrattar. 

”Ändå min sista match i karriären…”

Kalmars tränare Stefan Larsson: 

– Det kan bli så! Det funkade ju bra förra gången (mot Häcken), så det är ett vinnande koncept. Det är positivt att vi trivs med varandra i alla fall, haha.

Viktor Elm, som var sjuk i veckan inför den första matchen, ser fram emot returen. Och litar på sin rutin. 

– Jag har inte tränat en enda träning, men Nanne värderar nog min erfarenhet. Sen den erfarenheten jag har, den kan man spela på utan att behöva träna ihjäl sig…

Det finns inget i världen som stoppar dig från spel?

– Känner jag att jag gör laget sämre spelar jag inte. Men det ska mycket till om jag ska kasta in handduken nu, det är ändå min sista match i karriären.

Fokus på långa inkast

Vad som blir nyckeln för ännu ett framgångsrikt kval för Kalmar? Fasta situationer. I första kvalmötet gjorde man samtliga tre mål i samband med fasta situationer. Två på långa inkast och ett på frispark.

– Vi är starka där (på långa inkast). Vi satsar egentligen bara på att jag går på förstabollen och sen har vi massa spelare på andra ställen. Det visar sig att det ger resultat, så det är klart att vi kommer fortsätta med det i nästa match också, säger Elm. 

J-Södras kapten Fredric Fendrich svarar: 

– Det är så Kalmar FF spelar fotboll i dag. Det får vi acceptera.


LÄS MER: ”Gick tydligen – uselt är ju bara förnamnet”
LÄS MER: Stina Nilsson om privatlivet: ”Folk är jättenyfikna”expressen

Related posts

lämna en kommentar