Det händer söndag 13 december: Utställningar


ARRANGEMANG

GÄVLE

Julshow: Nassim Al Fakir – julshow för barn, Söders källa, Gävle, 12.00.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

16.00-17.00 Nostalgitoppen. Timo Heino spelar upp Tio i topp-listor från då det begav sig (repris)

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Little Art Cakery: 28 nov – 18 dec. ”Skepp och Landskap” av Berit Norrbelius Lindberg. Öppet tisdag-fredag 11-16, lördag-söndag 12-17.

Gröna kullen: Ami Widahl visar ”Naturens läkande kraft”, målningar. Blomsteraffären Gröna Kullen, Strömsbro Öppet vard 10-18, lö 10-15, sö 11-15.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk: Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Grafik. Grafikutställning skapad av Kulturskolans bild och formelever. 19/11-13/12, Tillgången, Kulturcentrum Sandviken Måndag-Torsdag 10-19, Fredag 10-18, Lördag-Söndag 11-15.

Galleri Lars Palm: Fredriksgatan 35. Magdalena Nordin ”Det naturliga motgiftet mot objektiv rationalism”. Film och installation. Vill du besöka utställningen går det bra att anmäla sig via google forms (www.backbeatbolaget.se). Öppettiderna är Fre-Sön kl 12-16. Ange dag och tid ni önskar komma. Vi tar emot ett sällskap åt gången med högst 3 personer i galleriet samtidigt. Vi kommer även visa utställningen digitalt via hemsida, Backbeatbolaget TV och sociala medier. Samt presentera digitala workshops med utgångspunkt från utställningen. Håll utkik!

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Bengt Söderhäll, ”Divid – att vända sig om”. Teckningar, texter och sånger i lekens tecken. Utställningen pågår 17 november – 5 januari. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider: Mån-ons 10-19, Tor-fre 10-19, Lör 10-13, Sön 13-16.

Laxön: Fotoutställning på Laxön/Älvkarleby i Johan Thunbergs gästgalleri. Christian Bertéus och Kerstin Öhlund. Pågår under december. Öppet lördag- söndag 12.00- 16.00.

Laxön: kl 11.00-16.30 Johan Thunberg visar nya målningar, målade från Gävle, Upplandskust, Mårbacka, Provence, Italien, nya akvareller och acrylmålningar. Välkomna till ateljen på Laxön Älvkarleby.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar