Anthony Joshua knockade Kubrat Pulev – behåller världsmästarbälten


– Boxning handlar om mindre snack och mer handling och jag hoppas att alla var nöjda med kvällen, inte bara med min fajt utan under de som var före också, säger Joshua.

31-årige Joshua var nära att ta hem fajten redan i den tredje ronden då han golvade Pulev. Bulgaren kom på fötter igen och höll ut till och med slutet av nionde ronden, då 39-åringen åter hamnade på mattan efter en uppercut från Joshuas höger.

– Jag höll mig till det jag kan bäst – att boxas och tänka på var jag sätter mina slag. Och när de sitter så sitter de. Som jag sade, mindre snack och mer handling.

Öppnar för att möta Tyson Fury

Joshuas seger öppnar för ett eventuellt tungviktsmöte med landsmannen Tyson Fury nästa år.

– Fråga fansen vad de vill se, jag ställer upp på allt, säger Joshua när frågan kommer på tal vid utfrågningen efter matchen.

– Jag vill möta den som innehar (WBC-)bältet. Om det är Tyson Fury, låt det bli Tyson Fury. Det är inte någon stor grej.

Landsmannen Fury svarade i en filmsnutt på Twitter där han säger:

– Jag vill ha en fajt, jag vill ha den snart. Jag kommer att besegra honom i tre ronder.

VM-mötet mellan Joshua och Pulev var planerat till i juni i år men ställdes in på grund av coronapandemin. Nu genomfördes fajten på Wembley Arena framför en publik om 100 personer.


LÄS MER: Pettersson: Du kommer inte att vara saknad, Johaug
LÄS MER: Märkliga arvet efter Maradona – en container från Dubai


Se Mikaela Lauréns videohälsning om varför hon lägger av med boxning

expressen

Related posts

lämna en kommentar