Mjällby AIF stänger Spanienspåret i jakten på ny tränare.


När det blev klart att Mjällby och Marcus Lantz avbryter samarbetet har ledningen för Blekingeklubben jobbat intensivt för att hitta en lösning på tränarfrågan.

Efter succén i allsvenskan höjer MAIF ribban inför 2021.

Marti Cifuentes, huvudtränare i norska Sandefjord och tidigare akademitränare i AIK, seglade snabbt upp som huvudspår.

Nu har Mjällby avskrivit planerarna med Cifuentes.

Anledningen är att spanjoren krävde att få ta med sig hela sin egen stab till Listerlandet.

Hans Larsson förklarar läget i Kristianstadsbladet:

– Det föll på att han hade för en stor tränarstab som han ville själv ha med sig och arbeta med. Det klarar vi inte ekonomiskt men framförallt så har vi redan en grupp på plats som vi vill att vår nya tränare ska arbeta tillsammans med.

Henrik Rydström, som lämnar Sirius, kan bli aktuell om det inte blir något med Kalmar FF.

– Han vill nog lyssna på Kalmar och vad de har att säga först efter att kvalet är över, men det skulle vara en tränare, precis som Marti, som skulle passa vår önskade profil väldigt bra, säger Hans Larsson till Kristianstadsbladet.

Mjällby värvar från Helsingborg

På spelarfronten meddelar Mjällby att man gjort klart med yttermittfältaren Herman Johansson, 23, från division 1-klubben Sandvikens IF och ungdomslandslagsmeriterade 19-årige mittfältaren Ludvig Carlius från Helsingborgs IF.

Hasse Larsson kommenterar förstärkningarna på klubbens hemsida.

Så här säger han om Herman Johansson:

– En spelare med hög utvecklingspotential. I hård kamp med ett par andra allsvenska klubbar valde han Mjällby AIF. En spelare som besitter en stor löpkapacitet, ett riktigt bra huvudspel och är väldigt kraftfull i sin spelstil.

Om Ludvig Carlius (som gjorde allsvensk debut mot Malmö FF):

– Värvningen av Ludvig ingår i den strategi där Mjällby AIF skall vara en klubb som kan utveckla och förädla spelare. Ludvig är en väldigt spännande spelartyp. En offensiv mittfältare med ett härligt driv med bollen, fin spelförståelse och en bra teknik.

Helt klart är också att Amer Eriksson Ibragic, Moses Ogbu och Martin Spelmann lämnar. Dessutom är det osäkert med David Batanero, Joel Nilsson och Besard Sabovic.expressen

Related posts

lämna en kommentar