Malmö Redhawks backstjärna Patrik Hersley har fått corona


Hersleys frånvaro blev väldigt tvär, när han plötsligt saknades inför hemmamatchen mot Skellefteå i tisdags.

– Han är ur spel, mer har jag inte att säga, sa Joakim Fagervall.

Hersley fick coronasymptom i måndags

Han spelade inte heller matchen mot Oskarshamn på torsdagen och kan inte heller spela lördagsmatchen mot Frölunda i Göteborg.

– Jag kände ingenting i lördags eller söndags. Sedan fick jag vissa symptom på måndag och då testade jag mig via ett snabbtest när jag var inne på arenan, och det gav positivt utslag. Då var det bara isolering som gällde, säger Patrik Hersley.

Hur mår du?

– Efteråt blev jag kraftigt förkyld och det gick mer mot feberhållet. Men jag skulle säga att jag mår bra nu. Det är lite torrhosta, och det är sagt sju dagar i karantän. Jag hoppas bara att den försvinner så jag kan komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Från att Hersley blev positivt testad, gäller sju dagars karantän, varav de två sista dagarna måste vara helt feberfria och med ett gott allmäntillstånd, för att han ska kunna återvända till omklädningsrummet på Malmö Arena.

– Vi hoppas att han ska vara tillbaka på måndag, säger Joakim Fagervall.

Malmöbacken isolerad i sitt hem

Under tiden i karantän har Patrik Hersley isolerats i sitt hem i Höllviken. Frun Rachel håller sig också hemma, men har inte konstaterats smittad. Även barnen har blivit hemma från skolan.

De senaste dagarna har Patrik Hersley kunnat gå ut på promenader och börja röra på sig igen.

– Det har känts bra. Jag har inte märkt något på min ork och det är positivt, säger han.

Patrik Hersley är Malmö Redhawks första kända fall. Ingen i övriga laget har testats positivt sedan Hersley fick sitt positiva provsvar, och har spelat två matcher sedan dess.


LÄS MER: Shane Harper slutförhandlar med SHL-lag


LÄS MER: Sedinarna om JVM-förslaget: ”För tidigt”


Åkte på åttonde raka förlusten när Malmö vann med 4-0expressen

Related posts

lämna en kommentar