Bollar, politiska tröjor och bilar.


Det har gått lite mer än två veckor sedan Diego Maradonas bortgång och nu återstår det att fördela arvet efter storstjärnan. 

Tidningen Clarin skriver att utöver från Maradonas fem erkända barn som har rätt till arvet så har ytterligare sju personer gjort anspråk på arvet, däribland fyra systrar och två exfruar.

En normal process för att fördela ett arv tar upp till nittio dagar men enligt tidningen kan fördelningen av Maradonas arv pågå för evigt och att det här bara är början. Även fast Maradona muntligen uttryckt hur han vill ha det finns det inget testamente nedskrivet att förhålla sig till, vilket gör att en lång juridisk process kommer att vänta. 

Det fanns länge oklarheter kring hur stort Maradonas arv är men Clarin skriver att det uppgår till hela 50 miljoner dollar (420 miljoner kronor). 

Container med bollar och politiska kläder

Av det som ska fördelas finns en stor container med Maradonas ägodelar från Dubai. Efter problem med tullen är föremålen nu i förvar på ett lager i Buenos Aires och ska fördelas mellan Maradonas anhöriga. Totalt ska det finnas över 200 föremål av värde. En del mer remarkabla än andra. 

Containern är fylld med fotbollströjor, bollar, fotbollsskor och priser som Maradona samlat på sig genom åren – men där finns även föremål av mer politisk karaktär. 

Bland annat en tröja som föreställer Maradona själv med frasen: ”Jag ljög aldrig. Noll korruption” och en kinesisk flagga med orden: ”Välkommen Maradona.” Det finns även ett brev undertecknat av den före detta kubanska ledaren Fidel Castro som var en vän till Maradona. 

Stöttade Hugo Chávez

Vidare består arvet av flera röda skjortor som Maradona fått av världsledare som han beundrar. Däribland en som pryds av Venezuelas och Argentinas flaggor och texten ”Maduro Presidente”, ”Cristina K 2015” och ”Chavez Comandante”. Maradona bar dessa skjortor då han stöttade Maduro i Venezuelas presidentval och Cristina K i det argentinska valet. 

Där finns även en tröja som föreställer den tidigare presidenten Chávez. 

Bland fotbollströjorna finns bland annat tröjor från Sergio Aguero (som är far till Maradonas ena barnbarn), från Carlos Tevez och från den bulgariske legendaren Hristo Stoichkov. Där ska även finnas en gitarr med texten från en sång om stjärnan skriven av den argentinska sångaren Andres Calamaro.   

I Dubai har Maradona två bilar, en Rolls-Royce Ghost, värderad till 3 miljoner kronor och en BMW i8, värderad till 1,5 miljon kronor.
expressen

Related posts

lämna en kommentar