Real Sociedad vidare i Europa League


Real Sociedad hade ett prekärt läge inför den sista matchen i Europa Leagues gruppspel och hade dessutom en tuff match borta mot Napoli framför sig.

Om AZ Alkmar vann mot redan avsågade Rijeka skulle det krävas en seger för Real Sociedad borta mot Napoli och det såg mörkt ut när Piotr Zielinski gav Napoli ledningen med ett kanonskott i den första halvleken.

Alexander Isak byttes in för Real Sociedad med 12 minuter kvar av ordinarie tid och fick jubla för 1-1 med sitt lag i den andra tilläggsminuten. Hans anfallskollega Willian José tog emot bollen i straffområdet och dunkade den i mål.

Jesper Karlsson utvisad för AZ Alkmaar

För AZ Alkmaar blev det en tyngre afton och laget förlorade med 2-1 borta mot Rijeka efter ett sent avgörande från Ivan Tomecak.

För det nederländska laget blev Jesper Karlsson något av en syndabock när han blev utvisad i den 80:e minuten. Svensken försökte ta emot en crossboll men träffade i stället motståndarbacken Daniel Stefulj i bröstet med sitt ben.

– Han är väldigt högt uppe med foten där. Och sulan, säger kommentatorn Ramin Nouri i Dplay.

Vid tillfället för utvisningen var Alkmaar vidare till sextondelsfinal men Willian Josés sena mål såg till att Real Sociedad gör Napoli sällskap i Europa Leagues slutspel.

– Det här laget vill nå finalen och vet att utmaningen är enorm. Vi går vidare med ödmjukhet men med stora ambitioner, säger tränaren Imanol Alguacil på presskonferensen efter matchen.expressen

Related posts

lämna en kommentar