Rasmus Schüller är klar för Djurgården – värvas från HJK Helsingfors


Under torsdagen presenterades Elias Andersson och dagen efter blev även den 29-årige finländaren Rasmus Schüller officiellt klar för Djurgården.

Schüller tillhörde Häcken säsongen 2016 men lyckades inte göra något avtryck i allsvenskan med sina 18 matcher den gången. Efter spel i den finska högstaligan och i MLS är han nu tillbaka i allsvenskan. 

– Det känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt och glad över att få den här möjligheten att komma till Djurgården och otroligt ivrig och entusiastisk över att börja spela för laget, säger Schüller i ett pressmeddelande.

Rasmus Schüller klar för Djurgården

Finländaren vill vinna titlar med Djurgården.

– Det är målsättningen. Man spelar för att vinna titlar och ha minnesvärda säsonger och kommer man till en förening som Djurgården måste man ha den målsättningen – att jaga nya SM-guld och cuptitlar. Det är inspirerande att komma till en sådan miljö där man kan fortsätta att fightas om det som ett av lagen som är favoriter, säger Schüller.

Schüller har gjort 44 landskamper för Finland och dessutom burit kaptensbindeln för sitt land.

– Det är andra som definierar dig som en ledare och inte något man utnämner sig själv till. Jag har haft äran att vara kapten i olika lag och det är jag otroligt stolt över. Nu senast var det i landslaget och det är väldigt stort, det finns knappast någon större ära för en finsk fotbollsspelare än det, säger han till Djurgårdens hemsida.

LÄS MER: Klart: Djurgården värvar från Sirius
LÄS MER: ”Blir en dålig affär för Bosse om han gör så”
LÄS MER: ”Ser inte bra ut – det får inte ske”expressen

Related posts

lämna en kommentar