Många näthandlar inför jul – de här postombuden hade flest paket förra veckan


Under förra veckan hanterade länets ombud drygt 78 000 paket från Postnord. Mest att göra av de 66 ombuden hade enligt ett pressmeddelande från Postnord tre Coopaffärer i Gävle, Triangeln i Stigslund, Hallen på söder och Krysset på Skogmursvägen.

Maria Steinewall berättar att hon beställt på nätet i stället för att handla i butiker i år. Men hon har handlat mindre än hon brukar och inget under reaveckan som inleder julhandeln i slutet av november.

– Man har upptäckt att man inte behöver så mycket, säger hon.

Enligt pressmeddelandet delade företaget ut drygt tre miljoner paket i landet i förra veckan, en ökning med 21 procent jämfört med vecka 49 i fjol.

Även veckan innan hanterade företaget många paket. Under perioden 22-27 november, den så kallade Black week, handlade nästan hälften av svenskarna något enligt en enkät som Postnord låtit göra. Drygt hälften av de som handlade gjorde det på nätet, vilket ledde till bråda dagar hos postombuden. Postnord uppskattar att svenskarna klickade hem varor för tio miljarder kronor under de fem novemberdagarna.

Även Svensk handel ser en ökning av e-handeln. I ett pressmeddelande skriver organisationen att näthandeln för första gången är det ställe där konsumenterna kommer att handla merparten av sina julklappar. 46 procent anger i en undersökning att de kommer att köpa majoriteten av julklapparna på nätet i år.

Postnord räknar med att totalt i landet hantera en halv miljon paket om dagen fram till jul.

– Vi vill be alla att hämta ut sitt paket så snart man kan för att det ska finnas plats på ombudens hyllor. Planera även gärna att besöka ditt ombud utanför rusningstid mellan kl. 15-18, då trycket är som högst, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät, i pressmeddelandet.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar