Joel Lundqvist anmäls efter knuffen mot domaren


Joel Lundqvist uppmärksammades stort i sociala medier efter torsdagens segermatch borta mot HV71.

Anledningen var knuffen som han delade ut mot linjemannen Rickard Nilsson.

Det renderade inte i något straff under matchen och när SportExpressen pratade med domarchefen Tomas Thorsbrink under fredagsförmiddagen lät det inte som att Lundqvist skulle straffas.

Joel Lundqvist anmäls efter knuffen

– Man ska aldrig säga aldrig. Men då är det domarna själva som får skicka in en anmälan. Domarna har chansen att skicka in en anmälan även nu, men de har haft den chansen hela tiden, även direkt efter match, men har inte valt att göra det, sa Thorsbrink.

Men nu har domarna nu suttit i möte under fredagen och till sist bestämt sig för att anmäla händelsen till situationsrummet.

– Situationen har analyserats under dagen, på isen uppfattar domarna situationen som oavsiktlig då de uppfattar att Frölundaspelaren är ute efter att komma åt HV71-spelaren och då använder linjedomaren som en hävstång. Dock kvarstår knuffen och efter att ha analyserat situationen vidare anser domarna beteendet inte följer hur vi vill ha det inom svensk ishockey och inte heller följer regelboken där knuff mot domare ej är tillåtet, säger Tomas Thorsbrink i en kommentar på SHL:s hemsida.

”Jag söker inte domaren”

Thorsbrink fortsätter:

– Under dagen har vi haft dialog med såväl förbundet som SHL:s skyddsombud och oavsett eventuell intention så ska domarna vara fredade från fysiskt kontakt och våld.

Efter anmälan riskerar Lundqvist – vars Frölunda ställs mot Malmö under lördagen – att straffas.

– När jag ser det i efterhand ser det klumpigt ut. Men jag söker inte domaren, jag fastnar, säger Lundqvist, har Joel Lundqvist själv sagt om situationen till rakapuckar.com.expressen

Related posts

lämna en kommentar