Gävlebo häktad efter stort knivbråk på Nordost–åklagaren: “Det finns fler misstänkta”


Gävle tingsrätt beslutade under fredagen att häkta den 22-åriga man som är misstänkt för två fall av grov misshandel och ett fall av misshandel. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar.

– Det finns fler misstänkta i den här händelsen. Alla misstänkta som kan identifieras kommer att höras, säger kammaråklagare Therese Stensson som leder polisens utredning.

Vad som är motivet till bråket vill åklagaren inte berätta i nuläget.

– Eftersom det finns fler misstänkta på fr i fot så kan jag inte säga någonting om vad som har framkommit gällande motiv eller bevisning, säger Therese Stensson.

Finns det fler än tre målsägande?

– Det är tre målsägande hörda och sedan verkar det finns ytterligare en person som verkar ha varit utsatt, men den personen har vi inte lyckats få tag på, säger kammaråklagare Therese Stensson.

Det var på kvällen måndag den 30 november som flera polispatruller larmades till stadsdelen Nordost om ett stort bråk. Två män i 20-årsåldern fick föras med ambulans till sjukhus. En av dem ska ha blivit skadad med kniv eller knivliknande föremål och den andre med ett tillhygge. De inblandade har rört sig på fler platser i centrala Gävle, bland annat Norra Köpmangatan och Stora Esplanadgatan. Dagen efter fick polisen kontakt med en tredje skadad man som också varit involverad i knivbråket.

Efter ett intensivt spaningsarbete kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen i tisdags.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare dömd för flera fall av misshandel och narkotikabrott.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar