Frölunda vände och vann mot HV71 i Europa League 2020/2021


Frölunda har haft ett blytungt facit vad gäller spelet på bortais den senaste tiden, med flera kollapser bakom sig.

1–19 var målskillnaden på de tre senaste matcherna inför torsdagskvällens möte med HV71.

Och inte blev det en mycket bättre start i Jönköping, när Filip Sandberg gav hemmalaget en tidig ledning i powerplay.

HV dominerade spelet fullständigt i första perioden där man sköt 19 skott på mål, och utökade ledningen till 2–0 genom Axel Holmström.

– Det är pinsamt, vi är fruktansvärt obestämda där ute – vinner inte en närkamp. Så får det inte se ut, dundrade Roger Rönnberg i C More efter 20 minuter.

Frölunda vände efter galen andra period

Men hans lag skulle vända, och fort gick det.

Fyra minuter in på andra perioden fick Patrik Carlsson en straff som han förvaltade väl bakom Jonas Gunnarsson i HV-kassen.

Därefter dröjde det inte mer än 53 sekunder innan junioren Ludwig Persson hade kvitterat, vilket var 17-åringens första mål i SHL.

Men det skulle inte stanna där. Kort därefter hade också Jan Mursak gjort 3–2 för gästerna, vilket innebar att vändningen var ett faktum.

Tre mål inom loppet av 79 sekunder, vilket gav Frölunda segern.

3–2 blev slutresultatet.

Hyllar talangen: ”Han är jättesmart”

– Ska man bli bra på att vända underlägen så måste man sätta sig i underlägen, säger Roger Rönnberg lite skämtsamt och summerar matchen:

– Det är en en period som vi ger bort, sen har vi två perioder där vi ser ut som vi vill och spelar med en oerhörd beslutsamhet. Vi är riktigt bra i tredje och borde nog fått in någon mer puck till och med, säger han.

En som hyllades för sin insats i matchen var talangen Ludwig Persson, som fått chansen i Frölunda när laget varit tungt skadedrabbat den senaste tiden. Nu fick han också göra sitt första mål.

– Det är en jättesmart spelare. Skridskostark, smart och snabb i alla beslut på banan. Han har varit väldigt bra när han kommit upp och spelat med oss, hyllar Rönnberg.expressen

Related posts

lämna en kommentar