Djurgården vinner mot Örebro i SHL 2020/2021


Djurgården besegrade Örebro med 5-2.

Backen Tom Nilsson tog plats framför mål och styrde in 1-0 fyra minuter in i den första perioden.  

Bobby Nardella gjorde sedan mål för andra matchen i rad när han ökade på ledningen till 2-0 i den början av den andra perioden med ett rappt handledskott.

Vann skotten med 22-6

Sedan väntade en rejäl anstormning från Örebro. 

Gästerna hade flera bra chanser men som flera gånger tidigare den här säsongen var det bra målvaktsspel av Mantas Armalis i Djurgårdsmålet som gjorde att Emil Larssons mål blev Örebros enda i den andra perioden. 

– Mantas är i zonen och har stoppat många lag här, det är inte bara att göra mål på honom utan det krävs lite till och det gjorde vi inte i dag, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson i C More. 

Örebro vann skotten i perioden med hela 22-6 men förlorade den med 2-1 trots fyra powerplay i period två. 

– Killarna gjorde det bra i penalty killing. Självklart kan vi inte ha fyra tvåor i andra, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson i C More. 

Josefson med bortdömt mål

Jacob Josefson var åter efter efter skadan han åkte på i matchen mot Skellefteå och såg också ut att punktera matchen till 4-1 genom sitt powerplaymål i den tredje perioden. Efter en lång videogranskning dömdes målet bort då Rhett Rakhshani störde Jhonas Enroth i samband med målet. 

Istället reducerade Robin Kovac till 3-2 efter att Djurgården tappat puck i mittzon. Då återstod det knappa tolv minuter av perioden. Örebro fick sedan ett gyllene läge att kvittera då man fick chansen i powerplay med fem minuter kvar av matchen men då målet inte kom drog man i stället på sig en tung utvisning som gjorde att Djurgården kunde punktera matchen. 

Manuel Ågren och gjorde 4-2 och Linus Andersson 5-2, bägge målet kom i tom kasse.expressen

Related posts

lämna en kommentar