Avgörande kvalmöte mellan BP och Trelleborg – då saknas mittfältaren


I den 82:a minuten av första kvalmötet mellan BP och Trelleborg klev Oskar Fallenius fram.

BP:s supertalang sköt 1-0 med en vacker frispark och hemmalaget såg ut att gå mot segern, ett mål som du kan se i spelaren ovan.

Då kvitterade inhopparen Abdul Fatawu Safiu i 89:e minuten.

– I första halvlek tycker jag vi var väldigt bra, om vi tagit vara på en av chanserna då kunde vi kanske fortsatt dominera. I andra halvlek gjorde de en del justeringar och orsakade oss en del problem, säger BP-tränaren Shaun Constable.

– Vi får ett fantastiskt mål genom Oskar, sedan är man alltid besviken när man släpper in mål i 89:e. För dem var 1-1 ett bra resultat, fortsätter han.

Mittfältaren saknas 

Trelleborg fick med sig ett viktigt bortamål från första mötet och går därmed in med ”ledning” i match nummer två.

– Svårt att säga om de kommer försvara eller attackera oss, vi måste i alla fall göra minst ett mål. Men det är väldigt sällan vi gör mindre än ett mål i en match. Vi var det bättre laget stora delar av första mötet och har kvaliteten för att vinna den här matchen, säger Shaun Constable.

Vi har inte ändrat matchplan på hela säsongen och kommer inte göra det nu heller. Vi kommer spela som vi brukar.

Han kommer precis som i första mötet få klara sig utan meriterade mittfältaren Christer Gustafsson som är sjuk i covid-19.

– Med den form han var i innan han blev sjuk så saknar vi definitivt honom, om inte som startspelare så som en som kommer in och gör skillnad. Det är en förlust för oss, säger engelsmannen.

Söndagens möte inleds 15.00 och sänds på SportExpressen Play.expressen

Related posts

lämna en kommentar