Real Madrid vidare till slutspel i Champions League


Champions Leagues gruppspel inleddes inte som Real Madrid hade tänkt sig när laget föll med 3-2 hemma mot ett coronadrabbat Sjachtar Donetsk. 

Den matchen följdes upp av en sen kvittering borta mot Borussia Mönchengladbach, två vinster mot Inter och ytterligare en förlust mot Sjachtar Donetsk. 

Det innebar att det med stor sannolikhet skulle krävas en seger mot Borussia Mönchengladbach under onsdagskvällen för att ta sig vidare till åttondelsfinal och Karim Benzema gav då laget en drömstart med sitt nickmål i den nionde minuten.

– Det går inte att alltid att spela så här bra. Det är omöjligt. Men vi försöker alltid att göra det, säger Zidane och Real Madrids rivstart och imponerande första halvlek. 

Real Madrid vinner gruppen

Benzema var sedan också på rätt plats en halvtimme in i matchen när Rodrygo slog ett inlägg som han stötte in med pannan.

Real Madrid kontrollerade matchen i andra halvlek och Lucas Vázquez stolpträff med drygt tio minuter kvar gjorde inte något för laget som lyckades vinna Champions Leagues grupp B trots att man bara vann tre matcher.

Benzemas två fullträffar gör att Real Madrid undviker ett historiskt fiasko. Laget har fortfarande aldrig missat slutspel i Champions League.

– Vi gör bra matcher under press, men det gör vi annars också. Men när det verkligen behövs är det här laget bra på att plocka fram vad som krävs. 

Real Madrid vinner sin grupp – för första gången under Zidanes ledarskap.

– Det är naturligtvis viktigt. Men det absolut viktigaste är att vi gick vidare, konstaterar fransmannen. 

Mönchengladbach också vidare

Svenske vänsterbacken Oscar Wendt startade för Borussia Mönchengladbach men byttes ut i halvtid. Trots att laget förlorade får man fira avancemang från gruppen.

Både Inter och Sjachtar Donetsk behövde en seger för att gå det tyska laget om men eftersom matchen på Giuseppe Meazza-stadion slutade mållöst blir Inter jumbo i gruppen samtidigt som Sjachtar Donetsk får spela vidare i Europa Leagues sextondelsfinal. expressen

Related posts

lämna en kommentar