Milan vidare i Europa League efter Jens Petter Hauges solomål


Förra veckan hade Milans 21-årige norrman Jens Petter Hauge show när Milan vände mot Celtic i Europa League. Med ett solomål gav han sitt lag ledningen med 3-2 i den andra halvleken innan Milan till sist vann med 4-2.

Under torsdagskvällen var det dags igen.

Den här gången var det Sparta Prags försvar som fick känna på Hauges dribblingar när han tog in bollen i straffområdet och vände bort Tomas Wiesner. Därefter placerade han in 1-0 – otagbart för Milan Heca i målet. Målet blev matchavgörande och Milan vann med 1-0.

Milan vann gruppen före Lille

Samtidigt som Milan spelade ställdes Lille mot Celtic på bortaplan i samma grupp. Lille förlorade med 3-2 och därmed passerade Milan det franska laget och blev gruppsegrare.

Zlatan Ibrahimovic är fortfarande skadad men lär få spela med Milan i sextondelsfinalen där Milan nu kan få ett lättare motstånd tack vare gruppsegern.

För Sparta Prag byttes David Moberg Karlsson in i den 65:e minuten. Han hade ett jätteläge att kvittera till 1-1 när han kom fri med tre minuter kvar av tilläggstiden men Ciprian Tătărușanu i Milans mål sträckte ut sig och klarade svenskens avslut.expressen

Related posts

lämna en kommentar