Malmö Redhawks Christoffer Forsberg om matchstraffet mot Oskarshamn


Det var med sju och en halv minut kvar av matchen mellan Malmö och Oskarshamn som situationen inträffade.

Pontus Näsén for in i sargen med en läskig kraft och de få personerna som vistades i arenan höll andan.

Det blev duschen direkt för Forsberg. Men både Forsberg och Redhawkscoachen Joakim Fagervall tror det stannar där.

– Hans skridsko ställer sig. Och med mig i ryggen far han in i sargen. Det var helt oväntat för mig också, för jag hade inget uppsåt att köra på honom i ryggen, säger Forsberg.

– En otroligt olycklig situation. Jag skulle säga att det finns inte en chans i världen att han blir avstängd för det, säger Joakim Fagervall

– Jag tycker han ramlar och får ett felskör, fortsätter Fagervall.

Pontus Näsén kunde spela vidare

Pontus Näsén reste sig snabbt och spelade vidare i matchen. Den tidigare Redhawkscoachen Martin Filander, numera i Oskarshamn, hade efter matchen inte några direkta synpunkter på tacklingen.

Om disciplinnämnden delar den uppfattningen så innebär det också att Forsberg svit med raka matcher, utan skador, sjukdom eller avstängning blir intakt.

Den är över fem år lång, och Forsberg har spelat varenda match sedan Björn Hellkvist petade honom till hemmamatchen mot Örebro den 19 september 2015.

– Oj, var det så många. Det där vet jag att du har koll på, skrattar Forsberg.

– Men jag hoppas verkligen jag spelar på lördag i Göteborg. Jag tycker vi har någonting bra på gång i gruppen.

Vad känner du är på gång?

– Stämningen trots att vi är där vi är. Det är hur många förluster som helst i följd och ändå håller vi uppe humöret. Vi går In och motiverar varandra och det är inte alltid så lätt i de här lägena. Vi spelar inte heller vår bästa match mot Oskarshamn, men får resultatet med oss, och tvillingarna, samt vårt boxplay leder oss.

”All lycka till Jeppe”

Under förmiddagen basunerades det även ut att Redhawks assisterande tränare, Jesper Mattsson, som sedan en månad tillbaka assisterar från läktarplats inte kommer att närvara runt laget.

En sjukskrivning väntar på obestämd tid för Mattsson.

– All lycka till ”Jeppe”. Det är tråkigt och jag hoppas han mår bra igen snart så han kommer tillbaka till oss oss med stor energi igen, säger Christoffer Forsberg.expressen

Related posts

lämna en kommentar