Jag har inga pengar, inget mänskligt värde


När ska våra politiker öppna sina ögon?! Jag sitter här med tårar rinnande, arg, ledsen och förtvivlad. Varför? Jo, jag är en av de i mängden som utförsäkrades och anses kunna jobba (trots en arbetstest hos specialist på arbetsförmedlingen) som jag misslyckades med kroppsligt. Möte sattes in med vården, försäkringskassa och arbetsförmedling. Vården var hemma och följde mig, de hade sedan möten om mig, fast så klart utan mig. Min talan hade ingen som helst betydelse. Ansöker om både rehabiliteringsinsatser samt sjukersättning då det framkom i deras möten.

Börjar med att jag får ett avslag på rehabilitering, för en sjuk finns ju ingen väg tillbaka till arbete. Så kom nästa avslag – sjukersättningen. Försäkringskassans egna lilla clown (läkare) som inte träffat, pratat eller skrivit en rad till mig, friskförklarade mig. Struntar helt i vad specialistläkarna skrivit. Det finns arbete för alla menar de.

Kontaktar till slut soc per telefon, men jag får ingen hjälp trots att jag har barn, på grund av att jag inte står till arbetsmarknadens förfogande. Så läget är inga pengar, inget mänskligt värde. Tror de att vård och medicin är gratis? Vilket det egentligen borde vara för oss.

Ingen tomtemorarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar