Jacka och raggsockor på i Amastens kalla lägenheter


Jag hyr tyvärr av Amasten på Nygårdsvägen. När jag flyttade hit för snart 8 år sedan var det Gavlegårdarna som ägde dessa hus. Den dagen jag flyttade in var en väldans lycklig dag, det jag möttes av var att de höll till i min lägenhet för att byta ut fönstren i alla lägenheter då många klagat på att det var kallt. Wow, kanon!

Men sedan den dagen har lägenheten varit kall, med i alla fall 19  grader när man vaknat. Men annars 18,1, grader och som kallast 16,2 grader i vardagsrummet. Det är jacka och raggsockor på och massa tända ljus men man fryser ändå. Ja, vi ska spara på vattnet, men om ett varmt bad är det som fungerar och ger värme snabbast i kroppen, ja hur ska man tänka? Jag badar flera gånger i veckan just nu, och duschar tyvärr mycket längre för att få upp kroppsvärmen.

Jag har klagat, då sätter de en digital temperaturmätare i hallen där det är “varmt”. Det skiljer 3–5 grader mellan fönstren i vardagsrummet och hallen. Ska man ha soffan i hallen? Fick reda på att Amasten hade sänkt temperaturen 0,4 grader. Ja de måste ju ha pengar för renovering av lägenheter och ta ut svindyra hyror.

Men, det är en gammal fläkt uppe på taket som ej går att reglera. Den suger ut värmen och Amasten har ej råd att byta ut, och det är vi som blir lidande. 16,2–18,1 grad, vill ni själva ha det? Max 19 grader och ständigt kalldrag. Vad skulle ni betala för hyra då?

Frusna hyresgäster

SVAR DIREKT:

Lägenheter har olika förutsättningar som kräver olika åtgärder och vi har gjort flera åtgärder för att trygga inomhusklimatet.

Vi kan inte svara på om det är gjort i just insändarens lägenhet utan ber denne och andra hyresgäster som upplever samma sak att kontakta oss för möjliga åtgärder. Värmesystemet justeras kontinuerligt för att hålla rätt inomhusklimat och utbyte av fläktar kommer ske under 2021.

Alexander Montgomery, fastighetschef Amasten Hubb Norrarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar