Hjälp tidningsbudet – skotta och flytta soptunnan


När jag om natten far runt med tidningar och paket möts jag ibland av onödigt motstånd i mitt arbete. Jag har ett arbete med tidspress, vissa dagar med mer att göra än andra, men tiden är ungefär lika varje dag.

Jag måste ibland slåss med din soptunna som du placerat för nära din låda, ibland är det din bil som står i vägen. Ställ dem gärna så det blir  framkomligt.

Jag kan komma till en lådsamling på landet där det ibland kan finnas upp emot 30 lådor. Då skulle man ju önska att inkasten satt i ungefär samma höjd, att lådorna var märkta med gata och husets nummer. Och helst av allt, att de satt i nummerordning. Under sommaren växer buskar och lådorna försvinner in i buskarna. Buskarna bör klippas så lådan syns och att bilen ej blir repad.

På vintern skottas det dåligt, önskvärt vore om det skottas tre meter åt vardera håll från lådan så inte bilen riskerar att fastna. Och sanda gärna. Och bor ni så ni har en angränsande trottoar? Då är det ert ansvar att skotta den!

Lådans höjd då, vad är bra där? 90–110 cm från marken bör inkastet sitta. Och lådan bör sitta på tomtgränsen (tips till hyresvärdar som har lådor på andra ställen).

Har ni en låda som är låst och ni vet att ni har ett paket som kommer? Lämna den gärna olåst den natten, så slipper vi använda påsar till paketen som skulle ha kunnat få plats i lådan. Och det sparar tid för oss!

Tack på förhand!

Tidningsbudetarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar