Elias Andersson är klar för Djurgården – värvas från Sirius


Elias Andersson nobbade en kontraktsförlängning med Sirius och förra veckan kunde SportExperessen berätta att han var överens om ett kontrakt med Djurgården.

Andersson skulle presenteras inom kort och under torsdagskvällen blev det officiellt att han spelar i Djurgården de kommande tre säsongerna.

– Det känns väldigt bra och roligt att vara här och ett bra steg för mig i karriären, säger Andersson till klubbens hemsida.

Han ersätter de centrala mittfältarna Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad och Kevin Walker som lämnar Djurgården.

– Jag har ju så klart en ambition att utvecklas som fotbollsspelare och sedan vill jag vinna pokaler med Djurgården. Så enkelt är det, säger Andersson.

Elias Andersson klar för Djurgården

Elias Andersson värvades av de nuvarande Djurgårdstränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf till Sirius under sommaren 2017. Därför säger Andersson att det inte var ett svårt beslut att välja Djurgården.

– Nej, det var det absolut inte och eftersom jag dessutom har haft Kim och ”Tolle” som tränare tidigare så var det ett ganska enkelt beslut. Jag trivdes väldigt bra när jag hade dem i Sirius så jag ser väldigt mycket fram emot tiden som väntar på Kaknäs, säger Andersson.

Efter ett halvår med Bergstrand och Lagerlöf som tränare missade Andersson hela säsongen 2018 med en korsbandsskada men stod för en stark säsong när Sirius slutade på tionde plats 2020. Han spelade 28 matcher, på vilka han gjorde sex mål och tre assister.

LÄS MER: Djurgården överens med Elias Andersson
LÄS MER: Djurgårdens båda ansikten var tillbaka
LÄS MER: ”De letar med ljus och lykta efter en mittback”expressen

Related posts

lämna en kommentar