Dybbans guide till omgången 10 december


Europa League spelar sin sista gruppspelsomgång denna torsdag och tar plats på Topptipset. 

Det är flera lag som inte har något att spela för och det ger utrymme för reservbetonade elvor och svårtippade insatser. 

Det gör att jag tycker det är passande att gå för de stora pengarna och chansa lite mer än vanligt. Hög varians men rikligt betalt vid fullträff. 

• • •

■■ De två största favoriterna är Milan (match 1) och Tottenham (match 3). Båda lagen är klara för slutspel, även om de fortfarande spelar om gruppsegern. Då det väntar brutala spelscheman i de inhemska ligorna i december, för dessa två serieledare, tror jag dock att fokus ligger där. Häftigt läge att gardera båda storfavoriterna alltså. 

Efter den här Europa League-matchen ska Milan spela fyra fighter i Serie A innan julafton, det är tufft. Tränare Piolo måste således tänka långsiktigt och inte överbelasta laget här. Zlatan är på väg tillbaka från skada, men det lär knappast bli något chanstagande med ”The Lion”. 

Sparta visade att de inte är några duvungar hemma i Prag när de senaste slog Celtic med klara 4–1, faktum är att de slog skottarna med samma siffror borta. Skyttekungen Lukas Julis har gjort fem mål i de två matcherna och gör en strålande säsong. Tjeckerna är långt ifrån ofarliga alltså. Milan har varit betydligt mer ojämna i Europa League än i Serie A då elvorna roterats. 

Jag tror många stora system spikar Milan, vilket gör att jag gillar att gardera upp. 

■■ Feyenoord har underpresterat i sin Europa League-grupp, men har ändå allt i egna händer inför den sista omgången. Det krävs vinst borta mot Wolfsberger, vilket inte ska vara någon omöjlighet. Österrikarna ligger för stunden bara sjua i den inhemska ligan och gör ingen vidare säsong förutom i EL där de sprattlat till. 

Feyenoord har en helt annan spets på truppen, där den holländske landslagsmannen Berghuis sticker ut, och ska vara favorit här. 

Det håller inte det svenska folket med om som streckar tvärtom. Feyenoord streckas just nu till 34%, minst tio procentenheter för lågt, vilket gör tvåan till en riktigt bra värdespik. 

■■ En nervös match ska spelas i Tel Aviv där Maccabi tar emot Sivasspor i match 8. Detta är en helt avgörande tillställning om vilket lag som ska följa med Villarreal till slutspel. Förutsättningarna är enkla. Tar Maccabi poäng är de vidare, vinner Sivasspor kliver de om i tabellen. Israelerna vann överraskande detta möte borta (2–1), men det var en hel del tillfälligheter som avgjorde då. Sivasspor ledde med 1–0 med 20 minuter kvar när de drog på sig både rött kort och en straff. 

I grunden har turkarna den bättre truppen och kan inte räknas bort när de måste gå för vinst här. Tvåan streckas till dryga 20% och är en fräck chansspik. 

SKRÄLLEN

Royal Antwerp (match 3)

Lägst streckat på kupongen är Royal Antwerp i gruppfinalen mot Tottenham. Belgarna vann faktiskt hemmamötet med 1–0 efter att Mourinho vilade firma Son/Kane. Här lär portugisen åter rotera med tanke på det tuffa spelschemat och att slutspelsplatsen redan är säkrad. Antwerp, med vasse Mbokani, kan få en passande matchbild när Spurs tvingas framåt.

SPIKEN

Feyenoord (match 6)

Feyenoord har allt i egna händer, men måste gå för vinst borta mot Wolfsberger för vidare spel i Europa League. Holländarna är det klart bättre laget i grunden, men streckas som om de vore underdogs. Tvåan är en riktigt fin värdespik. 

DRAGET

Sivasspor (match 8)

Sivasspor var det bättre laget i hemmamatchen mot Maccabi Tel Aviv, men straffades hårt med rött kort och utvisning som förstörde chanserna. Turkarna håller lite högre klass och måste gå för vinst för att gå om i tabellen. Håller sig tvåan runt 20% är det en chansspik jag är villig att ta. 

ANNONS:

Expertens systemförslag:expressen

Related posts

lämna en kommentar